Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežná přepadení na Strakonicku

Strakonice - Viděl někdo v Sedlici vůz staršího typu Opel Kadett combi zlatobéžové barvy?  

Minulý týden strakoničtí kriminalisté ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení policie Strakonice dopadli pachatele pěti loupežných přepadení ve Strakonicích. Ke všem pěti loupežím se policistům doznal 37letý muž, který se na Strakonicko nedávno přistěhoval. Jeho finanční tíseň, rodinné problémy ho dovedly až za hranice zákona, kdy s nožem v ruce opakovaně přepadl benzinovou čerpací stanici ve Strakonicích, následně poté jedno z místních květinářství a strakonický bar.
Odhalením pachatele pěti loupeží  však bohužel trestná činnost tohoto typu na Strakonicku neskončila. Neuplynul ani týden a strakoničtí kriminalisté vyšetřují další dvě přepadení pošt.
Ve Strakonicích 9. července 2009 v dopoledních hodinách přepadl neznámý muž pracovnici pošty, kterou přinutil k vydání několika desítek tisíc korun. Podle popisu se jednalo o muže 170 cm vysoké postavy v modrošedé šusťákové bundě do 30 let. Na nohou měl tmavé pracovní boty a na hlavě kšiltovku světlé barvy a přes ústa se maskoval světlým šátkem. Ozbrojen podle poškozené nebyl.
O pět dní později, včera 13. července 2009, oznámila pracovnice pošty v Sedlici, že byla přepadena. Podle popisu šlo o 175 - 190 cm vysokého muže štíhlé postavy středního věku maskovaného tmavým šátkem nebo kuklou, oblečeného v šedé mikině. Na ženu mířil černou pistolí a donutil ji k vydání finanční hotovosti. Provedeným šetřením na místě policisté zjistili, že muž odjel zřejmě vozidlem staršího typu zn. Opel Kadett combi, barvy zlatobéžové.
Podobný popis pachatele odpovídá podle poškozených i na pachatele loupežného přepadení na poště v Katovicích ze dne 22. června 2009 a pošty v Kadově dne 3. července 2009.  V obou objektech se loupež  vždy odehrála v dopoledních hodinách, lupič mířil na zaměstnance pošty střelnou zbraní, obličej měl vždy maskovaný a na hlavě pokrývku hlavy. Ve shodných případech se jednalo o muže středního věku, štíhlé vysoké postavy, zřejmě s hnědýma očima. Mluvil česky, bez vady řeči a bez přízvuku. Zda se jedná o jednoho samého pachatele je předmětem vyšetřování.
    Policisté se proto obracejí na širokou veřejnost a žádají o pomoc při pátrání po pachateli či pachatelích loupežných přepadení na Strakonicku. Jakékoli informace, zdánlivě i nepodstatná drobnost, by mohly přivést kriminalisty v souvislosti s již získanými poznatky na stopu pachatele či pachatelů. Také údaje k uvedenému vozidlu, které se pohybovalo v inkriminovanou dobu, tj. v pondělí 13. července 2009 kolem 10:00 hod. v Sedlici - zlatobéžové vozidlo staršího typu zn. Opel Kadett combi,  by strakonickým kriminalistům mohly pomoci k dopadení pachatele závažného trestného činu. Případné poznatky volejte, prosím, na linku 158. Za Vaši pomoc Vám děkujeme. 

 

vytisknout  e-mailem