Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupežná přepadení na Tanvaldsku objasněna

JABLONEC N. N. - Muž na Tanvaldsku přepadal bezbranné ženy 

Jabloneckým policistům se v pátek podařilo ukončit řádění nebývale záludného pachatele. Jedná se o 47-letého pachatele, který v průběhu měsíce března letošního roku má na svědomí tři různé loupeže na Tanvaldsku.
Muž se zbraní v ruce přepadl prodavačku prodejny Tabák v Tanvaldě. Na ženě požadoval uzavření prodejny a poté ženu donutil, aby ulehla na zem a odcizil jí 25 000 Kč.
Jeho agrese se v dalším činu stupňovala. Při přepadení čerpací stanice na Smržovce ženu provádějící obsluhu brutálně fyzicky napadl, spoutal ji kovovými pouty a kromě částky 40 000 Kč jí odcizil zboží - cigarety. Žena utrpěla zranění s dobou léčení okolo 3 týdnů.
Třetím činem muže byla loupež ve stánku s pečivem v Tanvaldě. Na obsluhu si počkal při ukončení prodejní doby. Ve chvíli, kdy žena chtěla jít domu, vběhl dovnitř, prudce ženu odstrčil a vzápětí jí donutil, aby si svlékla oblečení a nemohla jej tak záhy pronásledovat. Z místa si odnesl finance a mobilní telefon.
PČR , která získala z míst činů řadu poznatků se s prosbou o pomoc obrátila na občany. Občané nezklamali. Dobrá operativní práce policistů a poznatek od občana nakonec vedly k tomu, že nebezpečný pachatel byl zatčen . Pachatelem je muž, který nemá trvalé bydliště na Jablonecku. Co vedlo muže k tomu, že ženy přepadal tak hrubým způsobem prozatím nevíme. Policisté při domovní prohlídce nalezli oděvy, které muž používal při spáchání loupeží a i pistoli a pouta, kterými si pomáhal při činech. Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby, takže muž v současné době již ve vazební věznici vyčkává na svůj spravedlivý trest. Za své počínání může být potrestán odnětím svobody v trvání až na deset let.
Muž kromě trestných činů Loupeží ještě spáchal s motorovým vozidlem trestné činy Ohrožení pod vlivem návykové látky, Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a Maření výkonu úředního rozhodnutí. Není totiž držitelem řidičského oprávnění, má vysloven Zákaz řízení motorových vozidel a navíc při kontrole policejní hlídky řídil s 1,2 promilemi alkoholu v dechu.

vytisknout  e-mailem