Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupežné přepadení

KARLOVARSKO – Přepadl manžela své matky. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 46 letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Té se měl dopustit v neděli dne 2. dubna 2017 v Ostrově. Zde před vchodem, v úmyslu zmocnit se finanční hotovosti, využil snížené pohyblivosti poškozeného 74 letého muže, který je manželem jeho matky. Do muže zezadu nečekaně strčil, v důsledku čehož poškozený muž upadl na zde stojící invalidní vozík. Poté mu z kapsy vesty odcizil dvousetkorunovou bankovku a z místa utekl. Poškozenému invalidovi způsobil zranění, se kterým musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Ostrovští policisté ihned po oznámení dané věci, podezřelého muže zajistili a vzhledem k provedené pozitivní dechové zkoušce ho převezli na Protialkoholní záchytnou stanici. Odtud byl po vystřízlivění převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. V dopoledních hodinách bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. Obviněný muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, v minulosti se již několika trestných činů dopustil a byl za ně odsouzen a potrestán.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Zuzana Týřová
5. 4. 2017

vytisknout  e-mailem