Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení

Maskovaný lupič se peněz nedočkal  

Do nezáviděníhodné situace se dostaly v pondělí 8. listopadu dvě bankovní úřednice v Lázních Bělohradě. Bylo krátce po sedmnácté hodině, když se z kuchyňky v zadní části objektu, kde má sídlo pobočka peněžního ústavu, ozvalo řinčení skla a následně rozbitým oknem skočil dovnitř maskovaný muž. S pistolí v ruce požadoval po jedné z žen, aby otevřela trezor. Ta v obavě o svůj život raději jeho žádosti vyhověla a trezor odemkla. Přitom muže upozornila, že se dveře otevřou až po několika minut. Mezitím lupič zaregistroval na toaletě druhou úřednici, kterou napadl a přitom jí způsobil drobné zranění. Nakonec z banky odešel s nepořízenou, neboť se nemohl dočkat, až se dveře trezoru otevřou.  
K popisu pachatele ženy uvedly, že byl ve věku kolem 35 let, asi 175 cm vysoký, měl sportovní postavu a na hlavě černou kuklu s otvory pro oči. Oblečen byl do tmavé bundy a šedých kalhot. Na zádech měl batoh a na rukách černé rukavice. Hovořil česky bez přízvuku.
 
Policie ČR  tímto žádá občany, kteří by k uvedenému pachateli nebo k případu mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili prostřednictvím linky 158 nebo přímo na policejní služebně.
nprap. Hana Klečalová
9. 11. 2010

vytisknout  e-mailem