Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení

Přepadená žena volala o pomoc, ale nikdo jí nepomohl 

Zoufalé volání o pomoc, na které však nikdo nereagoval, se neslo v sobotu 6. listopadu večer v Jičíně Husovou ulicí. Bylo přesně půl osmé večer, když na vlakovém nádraží zastavil vlak z Hradce Králové. Jednou z cestujících, která vystoupila, byla i šestasedmdesátiletá žena. Z nástupiště se poté vydala po stezce podél železniční tratě domů. Celou cestu šel za ní asi čtyřicetiletý muž, který ji v blízkosti benzínové čerpací stanice zatavil se slovy: „Dej sem kabelku“. Seniorka se nejdříve bránila a nechtěla  ji vydat. To však lupiče od činu neodradilo a kabelku, ve které byly dioptrické brýle, mobilní telefon Nokia, peněženka a další věci, ženě strhl z ramene. Poté s lupem utekl kolem čerpací stanice směrem do ulice U Trati. I když žena za ním po celou dobu běžela a přitom křičela: „Pomoc, chyťte zloděje“, přesto jí nikdo z kolemjdoucích nepomohl.
 K  popisu muže seniorka uvedla, že byl ve věku mezi 30 až 40 lety, asi 170 cm vysoký, měl zavalitou až neohrabaně působící postavu, na očích silné, kulaté dioptrické brýle s tmavými kostěnými obroučkami a pod nosem červenou skvrnu. Na sobě měl tmavě šedou bundu s kapucí a světlé kalhoty.

Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedenému muži nebo k případu mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili prostřednictvím linky  tísňového volání 158 nebo přímo na policejní služebně.
nprap. Hana Klečalová
8. 11. 2010

vytisknout  e-mailem