Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení

ŠVIHOVSKO - V úterý večer dva maskovaní muži ohrožovali střelnou zbraní obsluhu čerpací stanice. 

     V úterý 30. července 2013 došlo v obci na Švihovsku k loupežnému přepadení čerpací stanice. Ve 20.36 hodin dva pachatelé přišli do objektu stanice a měli zamaskované obličeje. Jeden z pachatelů  namířil střelnou zbraň v podobě samopalu na obsluhujícího muže, druhý šel k pokladně a vybral finanční hotovost. Následně při odchodu jeden pachatel vzal bagety i několik krabiček s cigaretami a z místa odjeli osobním vozidlem. Obsluhující muž okamžitě po jejich odjezdu oznámil událost na policii a počalo pátrání po dvou podezřelých mužích i vozidle.
      Policisté Plzeňského kraje v rámci vzájemné spolupráce pátrali i v dalších lokalitách po vozidle zn. Peugeot 205. V obci Lišina u Merklína ve 21.10 hodin policisté na komunikaci kontrolovali osobní automobil stejné značky a uvnitř seděli dva muži. Při kontrole zavazadlového prostoru policisté nalezli zbraň a dva podezřelé muže zadrželi, kdy použili donucovací prostředek pouta. Dva muži ve věku 23 let a 27 let z města na severním Plzeňsku byli převezeni do policejní cely.
Policie zahájila úkony trestního řízení ve věci loupežného přepadení, v současné době probíhají další neodkladné úkony a zároveň byl podán návrh na jejich vzetí do vazby.

 

nprap. Ladmanová Dana

31.7.2013

vytisknout  e-mailem