Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupežné přepadení

CHEBSKO - Chtěl po prodavači mobilů 5 000 Kč. 

Kriminalisté obvinili padesátiletého muže ze zvlášť závažného zločinu Loupež, kterého se dopustil poslední lednový den v jedné z chebských prodejen mobilních telefonů.

V odpoledních hodinách přišel do prodejny s mobilními telefony muž, který zde požádal prodavače o ukázku jednoho z mobilních telefonů. Jakmile mu ho prodavač poskytnul, muž vytáhnul ze své kapsy kuchyňský nůž, který přiložil prodavači k zádům, následně ho chytl do tzv. „kravaty“ s tím, že po něm požadoval finanční hotovost.

Prodavač muži odvětil, že na prodejně žádné peníze nemá, že pro ně musí domů. Podezřelý tedy donutil prodavače, kterému držel nůž u krku, aby šli k němu domů. Prodavač ze strachu o svůj život uposlechnul pokynů. Jejich příchod do bytu zaznamenala manželka prodavače, které muž řekl, že pokud nedostane 5 000 Kč, tak jejího manžela bodne nožem, který v tu dobu stále držel na jeho krku. Když mu žena oznámila, že ani ona nemá žádné peníze, svolil, aby opustila byt a finanční hotovost sehnala u své příbuzné. Následně žena zavolala na tísňovou linku 158 a celou věc oznámila. Mezitím se prodavači podařilo dostat se ze sevření muže, který mu držel nůž na krku, a společně s manželkou utekli před dům, kde čekali na příjezd hlídky Policie České republiky. Muž po chvíli přišel za nimi a před domem čekal s nimi v domnění, že přijde příbuzný s penězi. To už ale byla na cestě policejní hlídka Obvodního oddělení Cheb – město, která na místě muže zadržela.

Po provedených úkonech byl obviněný muž umístěn do policejní cely, neboť jsou ve věci prováděni další vyšetřovací úkony. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Video k případu 

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
1. 2. 2018

vytisknout  e-mailem