Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

České Budějovice – Včerejšího dne, 28.01.2009, třicet minut po páté hodině odpolední, došlo v prostorách pobočky České pošty s.p. – v ulici Nám. Maxe Švabinského v Českých Budějovicích k loupežnému přepadení.  

Včerejšího dne, 28.01.2009, třicet minut po páté hodině odpolední, došlo v prostorách pobočky České pošty s.p. – v ulici Nám. Maxe Švabinského v Českých Budějovicích k loupežnému přepadení. Dosud nezjištěný pachatel maskovaný šedou šálou přes obličej a na hlavě s černou čepicí, vešel do pobočky uvedené pošty, kde po překonání přepážky / tuto přeskočil / , oddělující prostor pro zákazníky a zaměstnance pošty, fyzicky napadl pracovnici pošty a odcizil finanční hotovost ze zásuvky přepážky. Jednalo se o částku řádově v desítkách tisíc korun. Poté z místa činu i s odcizenými penězi prchl směrem k meziměstské autobusové zastávce Nám. Maxe Švabinského, odkud odjel neznámo kam na jízdním kole nezjištěného typu. Pracovnice pošty utrpěla v důsledku fyzického útoku zranění spočívající ve zhmoždění kostrče a hlavy.
Z výpovědi přepadené pracovnice pošty vyplynulo, že pachatelem byl muž 190 – 195 cm vysoký, spíše atletické postavy, maskovaný přes obličej šedou šálou, na hlavě s černou čepicí, oblečený do tmavého oblečení a tmavých sportovních bot. Bližší popis pachatele není znám.
Českobudějovičtí kriminalisté, kteří na případu tohoto loupežného přepadení intenzivně pracují, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možném pachateli tohoto násilného trestného činu. Možná mohl někdo v inkriminované době pachatele spatřit před přepadením či po něm. Jakékoliv informace k případu je možné oznámit na kterékoliv policejní služebně či na lince tísňového volání 158. Děkujeme.

vytisknout  e-mailem