Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

České Budějovice – Dnešního dne, třicet minut po páté hodině ranní, došlo na českobudějovickém sídlišti Vltava, ve stánku PNS v ulici Fr. Ondříčka , k loupežnému přepadení  

V uvedené době vešel do novinového stánku asi dvacetiletý mladík a pod pohrůžkou bodné zbraně požadoval po prodavačce vydání finanční hotovosti se slovy : „ Dej mi všechny peníze a nic se Ti nestane „ . Zaměstnankyně PNS následně neznámému agresorovi sdělila, že právě otevřela a že žádné peníze nemá. Neznámý pachatel poté od svého jednání upustil a prchl směrem k zastávce MHD Vltava – střed. Ke zranění osob ani ke škodám hmotným nedošlo.
Z výpovědi zaměstnankyně PNS vyplynulo, že pachatelem byl mladý muž ve věku cca 20 let, bílé pleti, 160 cm vysoký, střední postavy, přes hlavu maskovaný kapucí a šedou šálou, oblečený do šedé kostkované zimní bundy a modrých kalhot – riflí, na zádech s červeno-šedým plátěným batohem. Mluvil plynně česky bez přízvuku. Bližší popis pachatele není znám .
Českobudějovičtí kriminalisté, kteří na případu uvedeného násilného trestného činu intenzivně pracují, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možném pachateli. Jakékoliv informace k případu tohoto loupežného přepadení je možné oznámit telefonicky na lince tísňového volání 158 či osobně na kterékoliv policejní služebně.

vytisknout  e-mailem