Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Strakonice – Může někdo pomoci? 

Včera v 7:20 čtyři neznámí muži přepadli v ulici Lidická ve Strakonicích 17letou dívku, která šla od autobusové zastávky směrem do centra. Do dívky začali kopat, načež jeden ze skupinky pachatelů jí z kapsy kalhot vytáhl peněženku, ze které odcizil částku 40 korun. Peněženku dívce hodili zpět a odešli směrem do centra města. Dívka naštěstí neutrpěla žádné zranění.
 
Pachatelé jsou snědé pleti, všichni kolem 20ti let, výšky 170 až 175 cm.  
První je silnější zavalitější postavy, má černé kudrnaté vlasy. Na sobě měl modré rifle se sepranými skvrnami, mikinu modré barvy s bílými drobnými nápisy, s kapucí a zipem.
 
Druhý muž je střední postavy, vlasy má ostříhané na ježka a nagelované do špiček. Pod pravým okem má malou výraznější jizvu. Na sobě měl hodně volné rifle, skate styl, s nízkým rozkrokem s ornamentem na zadní kapse. Oblečen byl v mikině černohnědé až šedivé barvy s kapucí, bez ornamentů či nápisů, pouze s kapsami. Na nohou měl černobílé plátěné tenisky.
 
Třetí ze čtveřice měl také vlasy na ježka černé barvy, nagelované dozadu. Na sobě měl černé šusťáky s bílým proužkem na bocích nohavic, látkovou bundu do pasu khaki barvy, zapínací na zip a s kapsami na prsou a z boku (kapsy zapínací na knoflíky).  Na límci měl hnědý kožich a připnutou kapuci.
 
Čtvrtý muž snědé pleti má štíhlou 180 cm vysokou sportovní postavu. Ostříhán byl dohola a v levém uchu měl náušnici ve tvaru čtverce s bílými kamínky o rozměru 1x1 cm. Oblečen byl v černé mikině na zip s kapucí s kožíškem. Měl černé riflové kalhoty volnějšího střihu a na nohou červené sportovní kotníkové boty.
 
Strakoničtí kriminalisté, kteří případ vyšetřují, přivítají jakoukoli informaci vedoucí ke stopě pachatelů. Zveřejněním podrobných popisů by mohl někdo pachatele znát a pomoci tak při vyšetřování této závažné trestné činnosti. Jakékoli informace k případu mohou občané volat na telefonní linku 158, nebo na kterékoli oddělení policie.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
8. září 2010

 

vytisknout  e-mailem