Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Tábor - Bechyně - Lupič hrozil použitím střelné zbraně. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Hodinu po půlnoci na dnešní den (26. 11. 2010) došlo v baru Macao na Libušině ulici v Bechyni k loupežnému přepadení. Pachatel, ozbrojený krátkou střelnou zbraní, vběhl do vnitřních prostor baru a za soustavného ohrožování obsluhy i zde přítomných hostů namířenou zbraní, donutil barmanku k vydání provozní finanční hotovosti ve výši několika tisíců korun. Následně z baru rychle utekl. Ke zranění obsluhy ani hostů naštěstí nedošlo. Na místo okamžitě po ohlášení incidentu vyjeli policisté místního obvodního oddělení a rovněž výjezdová skupiny táborských kriminalistů.
Dle zjištěného popisu by pachatelem měl být muž ve věku přibližně čtyřiceti let, štíhlé, asi 185 cm vysoké postavy. Oblečen byl do blíže neurčeného oděvu tmavé barvy, obličej mu kryla šedá kukla s otvory pro oči. Mluvil česky bez cizího přízvuku.
Policisté tímto žádají případné svědky, kteří se v době okolo jedné hodiny po půlnoci pohybovali v Libušině ulici v Bechyni a mohli si tak v souvislosti s tímto případem všimnout jakéhokoliv podezřelého dění, a to jak výskytu muže, který by odpovídal popisu pachatele, případně možného výskytu podezřelého vozidla, které mohlo parkovat, nebo se pohybovat v blízkosti baru, aby své informace neprodleně předali policistům místního obvodního oddělení na telefonní lince 974 238 750, případně přímo táborským kriminalistům na lince č. 158.
V souvislosti s tímto případem policisté připomínají nedávné loupežné přepadení, které se stalo krátce před půlnocí dne 24. října 2010, rovněž v Libušině ulici v Bechyni, tentokráte v baru K2. Zde stejně jako v dnešním případě vstoupil do provozovny pachatel ozbrojený krátkou střelbou zbraní a pod pohrůžkou jejího použití donutil barmana k vydání finanční hotovosti (tisková zpráva ze dne 25. října 2010). V souvislosti s tímto případem kriminalisté získali fotografii muže, jehož svědectví by policistům mohlo pomoci při objasnění tohoto loupežného přepadení. Žádají tímto na fotografii zachyceného hosta, který bar K2 opustil krátce před následným loupežným přepadením, aby se přihlásil táborským kriminalistům. Současně s tímto žádají každého, kdo by uvedeného muže na záznamu poznal, aby jeho totožnost sdělil kriminalistům na lince č. 158. Děkujeme.  
 
Svědek z baru K2 ze dne 24.10.2010
Svědek 3 Bar_K2.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
26. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem