Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení

KLATOVSKO - V první polovině měsíce dubna pachatel fyzicky napadl nezletilého a vzal mu koloběžku. Pachatel převzal obvinění ze spáchání trestného činu loupež. 

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež byl obviněn dvaadvacetiletý muž z obce u Nýrska, který převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Případ prověřovali policisté z oddělení obecné kriminality.

Dne 10. dubna letošního roku před patnáctou hodinou, ve skateparku  v Janovicích nad Úhlavou, křičel muž na nezletilého chlapce a zároveň se tázal na jeho koloběžku. Než postačil chlapec odpovědět, tak jej pachatel udeřil klackem opakovaně do horní části těla, tento upadnul a útočník dále pokračoval ve fyzickém napadání údery rukou sevřenou v pěst i kopy nohou. Následně pachatel z místa koloběžku odnesl.

Známá muže požádala o pomoc s tím, že v minulosti si s chlapcem vyměnili několik součástek na koloběžky. Chlapec nebyl mužem požádán o vrácení těchto dílů.

Nezletilý chlapec byl se zraněním ošetřen ve zdravotnickém zařízení. Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví.

nprap. Ladmanová Dana

5. května 2021

vytisknout  e-mailem