Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Tábor – Vytrhl seniorce kabelku z ruky. (Hlasová schránka 974 238 116)  

Táborští kriminalisté ve spolupráci s policisty místního obvodního oddělení pátrají po pachateli, který okolo druhé hodiny odpolední včerejšího dne (úterý 30. 12. 2014) přepadl a okradl v Táboře seniorku (77). Ke skutku došlo na schodišti, které se nachází u kostela církve Českobratrské a vede z ulice Budějovické do ulice Farského.
Pachatel vytrhl seniorce kabelku z ruky. Ta se bránila a útočník ji tak strhl na zem. Ženě tím způsobil zranění, které si vyžádalo následný zákrok zdravotnické záchranné služby.
Dle zjištěného popisu byl pachatelem muž ve věku přibližně 20 – 30 let, světlé pleti, hubené, asi 180 – 190 cm vysoké postavy, hnědých vlasů, sčesaných do čela a nápadně špičatého nosu. Oblečen byl do černé zimní bundy, pod kterou měl zelenou mikinu, jejíž kapuci měl v době loupeže přetaženou přes hlavu.
K místu útoku přicházel zřejmě z ulice Budějovické. Po činu byl jeho výskyt zaznamenán svědky, kteří jej začali pronásledovat, na křižovatce ulic Farského a Tyršova. Dále pachatel prchal ve směru k obchodnímu domu Dvořák, a to po ulicích 9. května a Kollárova a dále pak zřejmě Jeronýmovou ulicí ve směru k Jordánu či k vlakovému nádraží.
Vyzýváme tímto každého, kdo byl dalším svědkem uvedeného jednání a mohl by k ustanovení pachatele, jeho dalšímu pohybu či výskytu (např. v autobusu, vlaku, při nástupu do vozidla) přispět dalšími poznatky, aby své informace předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně lince číslo 158. Děkujeme.  
    
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
31. prosince 2014  
  

vytisknout  e-mailem