Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení

Lupič chtěl kabelku 

     Na 22 letou ženu zaútočil lupič včera dopoledne v Rokycanech. Po 11 hodině ji přepadl na chodbě v přízemí domu v Palackého ulici v Rokycanech. Předmětem jeho zájmu byla kabelka. Aby tento lup získal neváhal použít i fyzické násilí a ženu udeřil do hlavy. Po získání kořisti (v kabelce byly dva mobilními telefony, finanční hotovost, osobní doklad y a platební karta) pak utekl. Ženě  měl při útoku pachatel způsobit zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici a hmotnou škodu za šest tisíc korun.
     V Rokycanech začali ihned po oznámení "policejní manévry". Již na počátku šetření vedlo k možnému pachateli dle sestaveného popisu i znalosti mítního prostředí  mnoho indicií.  Pátrání tak bylo směřováno na místa možného výskytu této podezřelé osoby. Policisté z obvodního oddělení, dopravního inspektorátu, kriminální služba i strážníci městské policie pátrali na nádražích, v  restauracích, hypermarketech i  ubytovnách. Ještě téhož večera tak byl zadržen 31 letý místní muž, který zřejmě pochopil, že není úniku a na policejní služebnu se dostavil sám. 
     Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Podezřelý byl eskortován do policejní cely. Dle trestního zákoníku hrozí  pachateli uvedeného zvlášť závažného zločinu trest odnětí svobody  na dvě léta až deset let.

nprap. Bc. Jana Tomková
19.9.2012

 

vytisknout  e-mailem