Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení

Po pachateli pátrá kriminální služba 

Ve středu 14. října bylo po 16té hodině odpoledne oznámeno na linku  tísňového volání 158 loupežné přepadení pošty v obci Stupno na Radnicku. Na místo okamžitě vyrazili policisté z pořádkové a kriminální služby. Dle zjištěných informací na  místě činu, vešel do úřadu neznámý muž  a pod pohrůžkou užití nástražného výbušného systému si vynutil vydání  finanční hotovosti. Poté místo i s nepatrnou finanční částkou opustil. Blikající balíček však na místě zanechal, proto byl objekt i jeho okolí evakuován a na místo byl přivolán  policista se služebním psem  Simonem, který  je vycvičený na vyhledávání výbušnin a pyrotechničtí specialisté. Pes podezřelý předmět jako výbušninu neoznačil a i následným zrentgenováním  bylo zjištěno, že se jedná  o atrapu  nástražného výbušného systému.

Policisté se případem začali intenzivně zabývat. V souvislosti s vyšetřováním pátrají po zatím neznámém pachateli, který hovoří  česky, je ve věku kolem 40ti let, silnější postavy, vysokém asi 170 centimetrů. Ten se měl v inkriminovanou dobu (před půl pátou odpoledne) pohybovat u pošty oblečený do světlých béžových kalhot a zelené bundy (vojenského typu), na hlavě mohl mít béžovou pletenou čepici s ohrnutým lemem a na rukou světlé pletené rukavice. Povšimnout by si  u něj mohl náhodný svědek  i červené igelitové tašky se žlutým nápisem PENY.

Rokycanští kriminalisté žádají touto cestou veřejnost o spolupráci při pátrání po výše popsaném podezřelém muži. Jakékoli informace o jeho pohybu v okolí pošty, o bližším popisu, či  způsobu  opuštění místa (kolo, vůz, osoba spolupachatele apod.), které by mohly napomoci k objasnění tohoto případu, lze sdělit na bezplatnou telefonní linku 158, nebo na nejbližší policejní služebně.
 

vytisknout  e-mailem