Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Prachatice – Netolice – Dva muži přepadli v úterý benzinovou čerpací stanici v Netolicích, prachatickým kriminalistům však dlouho neunikali. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí kriminalisté včera zahájili usnesením trestní stíhání 38letého muže ze Strakonicka a 27letého muže z Prachaticka, jako obviněných ze zločinu loupeže, mladší muž je navíc obviněný také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož v den spáchání loupeže řídil osobní vůz přes zákaz. Oba muži zaparkovali v úterý osobní vůz Škoda Felicia poblíž benzinové čerpací stanice v Netolicích, následně před půl druhou odpoledne společně přišli k čerpací stanici, přičemž jeden z nich zůstal hlídat před budovou a druhý vstoupil dovnitř s levou rukou v kapse, působící, že má u sebe zbraň. Obviněný začal pod pohrůžkou násilí požadovat po obsluze vydání finanční hotovosti z tržby, což z důvodu obavy o svůj život a zdraví učinila. Poté se oba muži dali i s penězi na útěk. Těch si však dlouho neužívali, protože prachatičtí kriminalisté ještě ten den večer, na základě jejich výborné operativní činnosti a také díky dobré všímavosti občanů, zadrželi nejprve prvního z pachatelů loupeže a následující den už měli i toho druhého. Oba skončili v policejní cele a dnes na ně kriminalisté podali na státní zastupitelství podnět pro jejich vzetí do vazby. Soudce nakonec uvalil vazbu pouze na jednoho z nich, a to na mladšího recidivistu, který se totiž obdobného jednání již dopustil v minulosti, druhého muže kriminalisté dál stíhají na svobodě.

Svým jednáním obvinění muži způsobili poškozené organizaci škodu v řádech několika tisíců korun a v případě prokázání viny jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
9. října 2015
 

vytisknout  e-mailem