Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení

Jeseník - Dvacetiletého mladíka zadržel bezprostředně po činu policista v civilu 

 

Policistou 24 hodin denně a 365 dní v roce. I to prokázal jeden policista z Jeseníku, když v sobotu 2. července ve svém volnu projížděl po ulici 28. října. Z auta uviděl, jak se neznámý mladík tahá se starší ženou o kabelku. Ta se však nechtěla dát. Kabelku pevně držela za jedno ucho. Když mladík zabral silněji, žena spadla na zem a uhodila se do hlavy. Než stihl policista zastavit a vydat se bezbranné ženě na pomoc, 20letý mladík jí kabelku vyrval z ruky, schoval si ji pod mikinu a dal se na útěk. Policista v běhu zkontroloval stav napadené. Když zjistil, že má pouze lehké zranění, přidal do kroku a lupiče začal stíhat. Po několika stech metrech se mu ho podařilo dostihnout a zadržet. Ještě předtím než si 20letého mladíka převzali službu konající kolegové, získala napadená 65letá žena svoji kabelku zpět.

Při vyšetřování policisté zjistili, že tentýž mladík se pokusil zmocnit kabelky již o patnáct minut dříve, tentokrát na ulici Poštovní. Tady sledoval 69letou ženu. Počkal si na moment, kdy kolem nebudou žádní svědci. Poté k ní přiskočil, chňapl po kabelce a chtěl ji ženě vytrhnout. Bohužel však nečekal pohotovou reakci napadené. Devětašedesátiletá žena se po lupiči ohnala volnou rukou.

Dvacetiletý mladík z Chebska hned po činu putoval do cely předběžného zadržení, ve které si vyslechl obvinění ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu a zločinu loupeže. V této chvíli se rozhoduje, zda mladík bude stíhán vazebně.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

4. července 2011

vytisknout  e-mailem