Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Český Krumlov - Frymburk - Do hodiny po činu byli pachatelé loupežného přepadení benzínové čerpací stanice zadrženi. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Ve středu 2. října 2013 v osm hodin večer bylo policistům na linku 158 oznámeno loupežné přepadení benzínové čerpací stanice v obci Frymburk na Českokrumlovsku. Dle sdělení vstoupil do uvedené provozovny mladý muž, který byl oblečen do černého oděvu a obličej měl maskovaný kuklou. V ruce držel paralyzér a se slovy „ Naval peníze“ vyzval pracovnici čerpací stanice k vydání peněz. Ta mu v obavě o svůj život vydala z  pokladny finanční hotovost v řádu několika desítek tisíc korun. Mladík poté provozovnu rychle opustil směrem do městyse Frymburk.
Operační středisko českokrumlovské policie okamžitě zalarmovalo všechny dostupné síly a prostředky. V inkriminovanou dobu se kolem čerpací stanice vraceli ze služby dva policisté z Obvodního oddělení PČR Lipno nad Vltavou. Díky jejich místní znalosti neunikl jejich pozornosti osobní automobil, který stál nedaleko benzínové čerpací stanice a zdál se jim podezřelý. Tento poznatek i s částí čísla registrační značky nahlásili operačnímu středisku, aniž by o nějakém loupežném přepadení měli tušení. Operační důstojník tuto informaci předal všem nasazeným hlídkám. Policista Skupiny základních kynologických činností Územního odboru PČR Český Krumlov, který byl posléze vyslán na místo činu, si cestou všiml projíždějícího podezřelého vozidla a okamžitě jej začal pronásledovat. Operační důstojník mu vyslal naproti hlídku z Obvodního oddělení Větřní a smyčka se začala uzavírat. Policisté automobil společně zastavili a provedli jeho kontrolu. Ve vozidle byli dva mladí muži, odpovídající popisu, který policisté získali v průběhu šetření. Za necelou hodinu od nahlášení případu byli pachatelé loupežného přepadení zadrženi. Mladí muži (23 a 22) z Táborska se k činu doznali a byli umístěni do policejní cely. Uloupené peníze byly policisty zajištěny. Ve čtvrtek si oba výtečníci převzali obvinění ze spáchání zločinu loupež. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Případ si převzali kriminalisté a v současné době na něm intenzivně pracují.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    pcrckpis@mvcr.cz
4. října 2013

vytisknout  e-mailem