Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Strakonice – Pachatel zaútočil na seniory, když odcházeli ze zdravotního střediska. (hlasová schránka 974 237 116) 

Neznámý pachatel si včera, ve středu 20. března 2013, vyhlédl u zdravotního střediska na sídlišti Mír ve Strakonicích starší manželský pár. Když senioři odcházeli po chodníku od zdravotního střediska, chytil neznámý pachatel 76letého muže za ruku a požadoval peněženku. Poté na muže napřáhl ruku, ve které držel předmět připomínající sprej. Začali se strkat, až senior upadl na zem. Následně pachatel zaútočil i na o dva dva roky mladší ženu, které se snažil vytrhnout kabelku. To se mu však nepodařilo a proto z místa utekl. Ke zranění osob nedošlo.
 
Neznámý pachatel je 180 cm vysoké štíhlé postavy, ve věku mezi 20 až 25 lety. Má hnědé nakrátko střižené vlasy s krátkou ofinou sčesanou ke straně. Muž měl úzký špičatý nos a mluvil česky. Na sobě měl světle modrou bundu delší pod pás s tmavými náplety na rukávech.
 
Policisté se obrací na svědky události, ke které došlo u zdravotního střediska na sídlišti Mír ve Strakonicích včerejšího dne v době mezi 7:30 až 8:00. Jakékoli informace sdělte, prosím, na lince 158 nebo na kterékoli policejní stanici. Policisté děkují veřejnosti za spolupráci.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
21. března 2013

vytisknout  e-mailem