Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení

HORAŽĎOVICKO - V úterý večer vstoupili dva muži do cizího bytu a na muži vymáhali dlužnou částku. Převzali obvinění z loupeže a porušování domovní svobody. 

     Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dva muži ve věku 30 a 32 let ze Sušicka, kteří byli obviněni ze zločinu loupež a přečinu porušování domovní svobody.

Dva muži chtěli údajně pomoci poškozenému, který zapůjčil peníze 33letému muži z Horažďovicka, který po dobu tří měsíců tyto nevrátil a na jeho výzvy nereagoval.

     V úterý 1. března tohoto roku po devatenácté hodině přijeli ze Sušice do obce u Horažďovic a společně vstoupili do bytového domu, kdy nejdříve starší muž vytlačil hlavní vstupní dveře. V domě se nacházel v pootevřených dveřích bytu 56letý muž a chtěl zabránit mužům vstoupit, ale byl odstrčen a dva muži chtěli mluvit s jeho synem i vnikli do vnitřních prostor.

    V místnosti útočník 32letý muž fyzicky napadl údery pěstí do hlavy 33letého muže a vymáhal peníze. Napadený muž neměl finanční hotovost, tak druhý muž požadoval vydání věci do zástavy. Majitel bytu opakoval, aby byt opustili a 32letý muž jej také fyzicky napadl údery pěstí a vyhrožovali, že svoji návštěvu budou opakovat, protože peníze nedostali.

Dva podezřelí muži byli následující den zadrženi a po provedení neodkladných úkonů propuštěni.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

4. 3. 2016

vytisknout  e-mailem