Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení

Lupiči odcizili šperky za milion korun 

Do velmi nepříjemné situace se dostala v úterý 4. ledna  odpoledne obsluhující pracovnice zlatnictví na novopackém náměstí.   Bylo přesně půl třetí a pět minut, když do obchodu vstoupili tři neznámí mladíci. Dva z nich se v zadní části prodejny vrhli na prodavačku, kterou se snažili přemoci, a třetí mezitím kradl vystavené náramky, řetízky, prsteny a další šperky z bílého a žlutého kovu. Všichni tři poté z prodejny utekli směrem přes náměstí na autobusové nádraží. Přepadená žena, která se během útoku velmi aktivně bránila, naštěstí neutrpěla žádné zranění. Majitel vyčíslil škodu na nejméně jeden milion korun. Případ šetří kriminalisté jako zvlášť závažný zločin loupeže, za což pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na 12 let.    
Dva z mužů byli ve věku kolem 20 let, asi 180 cm vysocí a měli hubené postavy. Jeden z nich byl oblečen do světle modrých riflí a  šedé mikiny s kapucí. Zbylí dva měli na sobě  tmavé oblečení.
Policie ČR tímto žádá občany, kteří se v inkriminované  době od 14.15 hod. do 14.45 hod. pohybovali v Nové Pace na Masarykově náměstí a v okolí autobusového nádraží, aby se přihlásili na lince tísňového volání 158 nebo přímo na policejní služebně v Nové Pace.
nprap. Hana Klečalová
5. 1. 2011

vytisknout  e-mailem