Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení bylo předstírané

Prachatice - Barman udělal v baru manko - zinscenoval loupež.(hl.schr.974236116) 

Takto vypadal případ včera. Bylo nahlášeno loupežné přepadení se zbraní.
Dne 18. 3. 2009 došlo kolem jedné hodiny v noci k trestnému činu loupeže. Do prostoru herny ve Vimperku vstoupil neznámý pachatel s nožem v ruce a pod pohrůžkou násilí (tohoto nože) donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti ve výši nejméně 25 000 korun. Dále pachatel odcizil papírové desky s doklady o výplatě na výherních automatech. Než z místa odešel, svázal obsluhu baru (dvacetiletého muže) za ruce k barové židli elektrickým kabelem, který si přinesl. Pachatel byl maskovaný šátkem přes obličej a na hlavě měl kšiltovku a kapuci. Při loupežném přepadení ke zranění osob nedošlo.
Na místo se dostavila výjezdová skupina Územního odboru Policie ČR Prachatice, byl nasazen služební pes k pátrání po horké stopě, bohužel s negativním výsledkem. Případ intenzívně prověřují prachatičtí kriminalisté.
DNES už mají kriminalisté jasno, vše bylo vymyšlené.

Na základě prověřování na místě činu prachatičtí kriminalisté zjistili, že výpověď muže, který obsluhoval bar, neodpovídá zjištěným skutečnostem. Nakonec se muž doznal, že si celé loupežné přepadení vymyslel, aby zakryl své manko. K předstírané loupeži si sjednal společníka (20-ti letého kamaráda), který provedl fingované přepadení. Prachatičtí kriminalisté proti oběma mužům zahájili trestní stíhání pro trestný čin “krádeže” a “zpronevěry” a případem se i nadále intenzívně zabývají.

 

vytisknout  e-mailem