Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupežné přepadení čerpací stanice

TŘEBÍČSKO: Pachatel ohrožoval obsluhu nožem 

Třebíčští kriminalisté pátrají po pachateli loupežného přepadení, ke kterému došlo v neděli 6. ledna v Moravských Budějovicích. Večer šest minut po půl osmé vstoupil do prodejny čerpací stanice na ulici Pražská maskovaný pachatel. Přistoupil k pultu a opakovaně požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Svůj požadavek pachatel ještě zdůraznil nožem, který držel v ruce a obsluhu čerpací stanice jím ohrožoval. Peníze ale nedostal. Pachatel dále přišel za pult, kde vzal ze stojanu dvě krabičky cigaret a poté utekl ve směru za garáže k zahrádkářské kolonii. Ke zranění osob při přepadení nedošlo, pachatel při loupeži nezískal žádné peníze.
Ihned jakmile přijali policisté oznámení o loupežném přepadení čerpací stanice, vyjely na místo policejní hlídky. Policisté zjistili popis pachatele a začali po něm okamžitě v lokalitě pátrat. Informace o přepadení byla předána také strážníkům městské policie. Do přepadené čerpací stanice přijeli také kriminalisté a kriminalistický technik, který provedl ohledání a zadokumentování místa činu a zajistil stopy. Kriminalisté okamžitě začali případ prověřovat a provádět operativní šetření. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež. Po pachateli kriminalisté intenzivně pátrají.
 
Na základě výslechů osob kriminalisté zjistili, že pachatelem je muž pravděpodobně ve věku kolem 20 až 30 let. Je štíhlé postavy, vysoký přibližně 175 centimetrů. Pachatel se maskoval černou čepici staženou do čela, tmavými brýlemi a kostkovaným šátkem nebo šálem v tmavo-světlém provedení. Muž měl na sobě oblečenou tmavou zimní bundu.
 
Při pátrání po pachateli by mohli policistům pomoci i občané. Žádáme občany, kteří si v době, kdy k loupeži došlo, v lokalitě čerpací stanice všimli podezřelé osoby nebo by policistům mohli poskytnout jakoukoli informaci směřující k dopadení pachatele, aby se přihlásili na lince 158.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. ledna 2013

vytisknout  e-mailem