Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení herny ve Vodňanech

Strakonice – Pachatel na místě ztratil botu a čepici. 

V neděli 27. února 2022 přijali policisté oznámení o loupeži v herně ve Vodňanech. V 19 hodin do herny vešel muž, který měl na hlavě čepici s kšiltem a nasazenou černou roušku. Šel přímo k barovému pultu, kde pod pohrůžkou kuchyňského nože požadoval po barmanovi vydání finanční hotovosti. S nožem v ruce obešel pult až k barmanovi, kterému nožem směřoval do oblasti břicha a stále se domáhal peněz. Muž za barem měl ale pro strach uděláno, neztratil hlavu a začal se bránit. Pachateli chytil ruku s nožem, chvíli se přetahovali, až se mu podařilo muže odzbrojit. Pachatel se dal na úprk. Při útěku ale ztratil botu, „obutý neobutý“ utíkal z baru ven pronásledovaný barmanem. Při útěku ještě venku ztratil kšiltovku. Pachateli zřejmě došlo, že čepice, bota, ale i nůž zůstaly na místě činu a policisté si pro něj zanedlouho přijdou.

Po rychlém příjezdu policejních hlídek se pachatel na místo činu opravdu vrátil a ke svému jednání se doznal. Devatenáctiletý pachatel tak skončil v policejní cele a následně mu policisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu loupeže.

Odvážné a statečné chování barmana může u mnohých vzbudit velký obdiv. Rozhodně ale není bezpečné, naopak velmi riskantní. Policisté nedoporučují v takových případech pachateli odporovat, musí hlavně myslet na svoje zdraví a život.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

2. března 2022

vytisknout  e-mailem