Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupežné přepadení kriminalisté objasnili

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Třebíčští kriminalisté objasnili ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Jemnice loupežné přepadení, ke kterému došlo tento týden v Jemnici. Přímo na ulici připravil pachatel za použití násilí napadeného muže o peněženku. Ještě ten den policisté podezřelého zadrželi a skončil v policejní cele. Policejní komisař zahájil trestní stíhání třicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až desetiletý pobyt na mřížemi.

V pondělí 2. září přijali policisté obvodního oddělení Jemnice ve večerních hodinách oznámení od muže, který byl na ulici Na Podolí přepaden, s pachatelem se vzdáleně znal. Napadený muž neměl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Policisté zjistili totožnost podezřelého a začali po něm ihned pátrat. Muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu nalezli v obci na Jindřichohradecku, kde v současné době pobývá. Peněženku, které se při loupeži zmocnil, vydal. Policisté muže zadrželi a odvezli ho na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Peněženku si po provedení nezbytných úkonů převzal zpět její majitel.

Prověřování závažného případu převzali kriminalisté třebíčského územního odboru. Na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání zadrženého muže. „Třicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekla npor. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v milosti soudně trestán.

Třicetiletý muž je obviněn z toho, že se v Jemnici dopustil loupežného přepadení. Přijel vozidlem do města, kde po čtvrté hodině odpoledne náhodou potkal na ulici Na Podolí muže, se kterým měl v minulosti spor. Požadoval po něm vydání finanční hotovosti, čemuž muž odporoval. Útočník poté muže fyzicky napadl s cílem získat jeho peníze, z tašky mu vzal peněženku a z místa odjel. Napadený muž utrpěl drobná zranění, zejména hematomy. Po loupeži odešel nejprve domu, ve večerních hodinách poté oznámil případ policii. V peněžence měl kromě finanční hotovosti ještě osobní doklad, platební kartu a další věci.   

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnosti lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončila npor. Miluše Vostalová.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

5. září 2019

vytisknout  e-mailem