Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupežné přepadení kriminalisté objasnili

BŘECLAVSKO: Na tísňové lince zaznělo oznámení ráno před šestou hodinou.  

Břeclav - V neděli v ranních hodinách zaměstnalo policisty oznámení, že došlo k přepadení v jedné břeclavské herně. Podle prvotních informací se mělo jednat o dva maskované pachatele, kteří po barmanovi požadovali vydání tržby. Zcizená částka nebyla v žádném případě zanedbatelná - pohybovala se kolem 150 tisíc korun.

Na místo vyjela výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování. Vzhledem k tomu, že loupežná přepadení patří mezi nejzávažnější prohřešky, věnují policisté této násilné trestné činnosti zvýšené úsilí. Stejně tak tomu bylo i u zmíněného případu. Kolegové provedli veškeré nezbytné úkony a vyslechli barmana, který věc nahlásil. Podle uvedeného popisu pachatelů začali okamžitě rozjíždět pátrání.
Při prověřování detailů se však začaly objevovat různé rozpory. A tak se ještě tentýž den podařilo případ rozřešit. Ukázalo se, že si 45letý barman přepadení vymyslel a tržbu sám prohrál na hracích automatech. Místo vysněné výhry mu policisté sdělili podezření z přečinu zpronevěry a za své jednání se bude zpovídat před soudem. Hrozí mu odnětí svobody v délce od jednoho roku až na pět let.
 
Na základě popsaného případu znovu apelujeme na občany, aby se vyvarovali obdobných fiktivních historek, při jejichž prověřování policie vynaloží nemalé úsilí. V našem regionu se zdaleka nejedná o jediný případ, kdy se oznamovatel z role oběti přesunul do role provinilce, jenž učinil nepravdivé oznámení.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 22. prosince 2014
 

vytisknout  e-mailem