Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení objasněno

Přepadený "kápl božskou" 

Mezi nejzávažnější trestnou činnost patří bezesporu loupežná přepadení. Nejčastěji k nim dochází na benzínkách a v hernách, mnohdy však stačí být v nesprávný čas na nesprávném místě. Jako v případě mladého muže z Hořic, kterého měli v pondělí 28. února večer přepadnout neznámí muži.
 
Bylo několik minut před dvacátou hodinou večerní, když se měl vracel z restaurace domů. Jak uvedl, opilý nebyl, neboť si dal pouze jedno dvanáctistupňové pivo. V Šalounově ulici prý u něho zastavilo vozidlo, ze kterého vystoupili dva muži a chtěli po něm peníze. Nakonec ho měl jeden z nich udeřit do hlavy, až ztratil vědomí. Když se po chvíli probudil, zjistil, že nemá peněženku a navíc mu z  ruky tekla krev. Z tohoto důvodu se vydal do nemocnice a poté na policii, kde vše oznámil.
 
I když se kriminalistům zdála jeho výpověď nevěrohodná, přesto vyslechli desítky osob a prováděli šetření v místě údajného přepadení. Nakonec dospěli k závěru, že se oznámení nezakládá na pravdě.
 
Po čtyřech týdnech nakonec muž "kápl božskou" a policistům se přiznal, že si vše vymyslel. Peněženku prý ztratil v Hradci Králové a vzhledem k tomu, že nevěděl, jak to má vyřešit, vymyslel si loupežné přepadení. A zranění, které měl na ruce, si způsobil při opravě okna na chalupě.
 
Vzhledem k zjištěným skutečnostem nezbylo policistům nic jiného, než případ dle trestního řádu odložit.
 
nprap. Hana Klečalová
1. 4. 2011
 

vytisknout  e-mailem