Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežné přepadení objasněno Mladoboleslavskými policisty

MLADOBOLESLAVSKO – Tři pachatele loupežného přepadení ze 17. května v ulici Tř. V. Klementa policisté obvinili. Po pachateli jiného loupežného přepadení intenzivně pátrají. 

Dvaačtyřicetiletého muže napadli a následně oloupili tři cizinci v Mladé Boleslavi. K události došlo 17. května krátce před devátou hodinou večerní na ulici Tř. V. Klementa. Napadený muž se snažil zachránit útěkem, avšak marně. Útočnici jej doběhli, povalili na zem a odcizili peněženku ze slovy, že ho ,,najdou a zabijí" pokud někomu řekne, co se stalo. Muž se však nedal zastrašit a obrátil se na mladoboleslavskou policii, která okamžitě provedla prvotní úkony směřující k dopadení pachatelů. Policisté během několika málo dnů agresivní muže zadrželi a sdělili obvinění ze spáchání  zvlášť závažného zločinu loupeže. Pachatelům za tento zločin hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Kriminalisté z Mladé Boleslavi objasňují další případ loupeže ze den 31. března 2015. K události došlo v obci Benátky nad Jizerou po sedmé hodině večerní na cyklostezce vedoucí od ulice Cukrovarská. Neznámý pachatel zde napadl nezletilého mladíka, po kterém požadoval vydání všech věcí, které měl u sebe. Pachatel byl však u svého jednání vyrušen neznámou ženou, která zde byla na procházce s kočárkem.

Policistům se i přes intenzivní vyšetřování případu nepodařilo svědkyni nalézt, proto žádáme tuto ženu, aby se v souvislostí s vyšetřováním činu obrátila na telefonní číslo 724 124 283, na linku 158 nebo osobně na Územní odbor Mladá Boleslav či nejbližší policejní stanici.

 

nprap. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
28. května 2015

vytisknout  e-mailem