Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení se zbraní

Recidivista zadržen ihned po činu. 

Včera v podvečer projížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky Seifertovou ulicí v Praze 3, kde si povšimli muže, který ohrožoval ženu nožem. Pod touto pohrůžkou jí chtěl odcizit kabelku. Na pomoc poškozené přispěchal ještě kolemjdoucí, který zrovna venčil svého psa. Žena při potyčce upadla na zem a způsobila si zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. V momentě, kdy muž zahlédl policejní vůz, který zrovna projížděl kolem, dal se na útěk. Policisté podezřelého doběhli a vzhledem k tomu, že v pravé ruce držel nůž, ho za užití donucovacích prostředků zpacifikovali. 

Na místě podezřelý s policisty nespolupracoval a odmítal jim sdělit svou totožnost. Ta byla zjištěna až po převozu, na policejní služebně. Lustrací kriminalisté z pražské Palmovky zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl v září loňského roku propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost.

Kriminalisté pětadvacetiletého cizince obvinili ze spáchání trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2. 1. 2022

vytisknout  e-mailem