Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v obchodním centru

Ve čtvrtek dne 4. června krátce po půl desáté dopoledne oznamovali pracovníci banky v obchodním centru na náměstí Republiky v Praze 1, že u nich došlo k loupežnému přepadení.  

Do pobočky banky v přízemí obchodního centra vešel neznámý muž, který kontaktoval pracovnici u přepážky s tím, že má u sebe výbušninu a chce peníze. Ta mu ze strachu o život vydala několik desítek tisíc korun na hotovosti, které si pachatel strčil pravděpodobně do kapsy oděvu. Hned nato z místa odešel. Událost se naštěstí obešla bez zranění.
 
Policie nyní tento případ vyšetřuje jako loupež a v této souvislosti pátrá po muži ve věku mezi 35 – 40 lety, silnější, asi 180 cm vysoké postavy, s bříškem. Byl hladce oholen, bez vousů a kníru, měl hnědé kudrnaté vlasy sahající po ramena. Na sobě měl modrobílou kostkovanou košili, světle modré riflové kraťasy a šedomodré světlé tričko se svislými tmavšími pruhy. Na nohou měl pantofle a černé ponožky. V ruce nesl igelitovou tašku nebo pytlík. Hovořil česky bez přízvuku. Z místa vyběhl po eskalátorech směrem k obchodnímu domu Kotva. Nahoře na schodech opět zatočil do ulice Na Poříčí. 
 
Jakékoliv poznatky k osobě tohoto muže mohou občané sdělit na lince 158.

vytisknout  e-mailem