Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupežné přepadení v opavské léčebně

Opava - Opavští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém pachateli loupeže 

Žádost o pomoc při pátrání po neznámém pachateli loupeže v opavské psychiatrické léčebně 
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky Opava dne 15.dubna 2011 zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel nebo pachatelé.
K případu došlo dne 15.dubna 2011 krátce po desáté hodině dopoledne v Psychiatrické léčebně Opava na ulici Olomoucké. Do administrativní budovy léčebny, konkrétně do místnosti kladny vstoupil neznámý muž a pod pohrůžkou násilí pokladní přinutil k vydání finanční hotovosti. O jakou výši finanční hotovosti se jednalo, to v současné době zjišťují a prošetřují opavští kriminalisté.
Opavští kriminalisté proto v této souvislosti žádají veřejnost o pomoc při pátrání po neznámé osobě. Podezřelá osoba, pravděpodobně muž, byla v motorkářské výstroji. Podezřelý měl na hlavě přilbu tmavé barvy. Dále měl na sobě motorkářskou bundu tmavé barvy v kombinaci s barevnými doplňky červené a bílé barvy, při sobě měl kabelu, kterou držel pod paží, a na rukou měl tmavé rukavice.
Podezřelý muž po loupeži nasedl jako spolujezdec do osobního motorového vozidla tovární značky Audi, tmavé barvy, v provedení Combi. Toto vozidlo bylo vybaveno tmavými skly a registrační značkou M3 1175. Policisté ale zjistili, že se jednalo o registrační značku odcizenou z jiného automobilu. Vozidlo Audi stálo v době činu, pravděpodobně od 10:00 hodin do 10:15 hodin, na ulici Olomoucké, v odstavném pravém jízdním pruhu ve směru jízdy na obec Slavkov, na úrovni budovy hypermarketu Hypernova, který se nachází naproti areálu psychiatrické léčebny. Automobil, který řídila další neznámá osoba, poté ujížděl na obec Slavkov a dále ve směru na Olomouc. Dle dosavadního šetření toto vozidlo jelo velmi rychle, na silnici kličkovalo, předjížděním vozidel jedoucích v pravém jízdním pruhu ohrožovalo protijedoucí řidiče levého jízdního pruhu.    
Opavským kriminalistům mohou pomoci ti občané, kteří viděli, shora uvedené vozidlo dne 15. dubna 2011 v době od 10:05 hodin do 10:20 hodin ujíždět z místa činu ulicí Olomouckou ve směru jízdy na obec Slavkov a dále na Olomouc. Svědkové, kteří si podezřelého vozidla v této době všimli (buďto jako spolujezdci či řidiči ve vozidlech jedoucích po silnici I. třídy č. 46 anebo toto vozidlo viděli stát na ulici Olomoucké v blízkosti místa činu), ať se prosím se svými informacemi přihlásí opavským kriminalistům prostřednictvím tísňové linky čísla 158.   
 
 
 
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem