Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení v Rokycanech

Obviněný je už ve vazbě 

Případem loupežného přepadení, ke kterému došlo 18. února  po třetí hodině ráno v rokycanské ulici Dukelská, se intenzivně zabývají  rokycanští kriminalisté.  Jejich maximální nasazení přineslo ještě téhož dne poznatky, které směřovaly i k osobě možného pachatele.
Dle dosud zjištěných informací se poškozená 25ti letá žena seznámila s "budoucím agresorem" v místní restauraci a nechala se od něho doprovodit.  Doprovod ženy ale využil útočník ke svým nekalým úmyslům a za železničním podchodem v ulici Dukelská ji napadl. Poté, co poškozenou srazil k zemi a začal škrtit, vytrhl jí z ruky kabelku a utekl. Žena utrpěla  při fyzickém napadení pohmožděniny a odřeniny bez nutnosti pracovní neschopnosti. Způsobené hmotné škody pak vyčíslila skoro na devět tisíc korun, jelikož v odcizené kabelce měla kromě  mobilního telefonu i skoro šestitisícovou finanční hotovost. 
Po včasném oznámení se tak vzápětí rozjelo důsledné policejní pátrání po podeřelém. Díky předběžnému popisu mohli policisté v rámci rokycanských restaurací, barů a heren, nádraží a ulic pátrat po podezřelém. Policejní akce se v rámci příkladné spolupráce účastnili  mimo pořádkových policistů a kriminalistů i strážníci místní městské policie, kteří podezřelého objevili před pátou hodinou ráno v ulici Svazu bojovníků za svobodu. Muž byl zadržen a ještě téhož dne bylo zahájeno jeho trestní stíhání pro  zvlášť závažný zločin loupeže. Současně byl podán návrh na vzetí tohoto 35ti letého cizince do vazby.  Dne 20. února pak soudce  návrh akceptoval a  rozhodl, že obviněný bude do vazby vzat.
Dle trestního zákoníku hrozí pachateli loupeže, který proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí  v úmyslu zmocnit se cizí věci, trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Jana Tomková
21.2.2011

 

vytisknout  e-mailem