Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Loupežné přepadení ve Smržovce

JABLONEC NAD NISOU - Pozná někdo pachatele? 

V úterý 5. března 2013 krátce před polednem došlo k loupežnému přepadení provozovny Tipsport a.s. Smržovka v ulici T. G. Masaryka. Pachatel byl na místě už půl hodiny před samotnou událostí a prohlížel si časopisy a celou provozovnu. Poté přistoupil k obsluze a na pult si položil igelitovou tašku se slovy, že si dojde do auta pro peníze a hned se vrátí. Po návratu do provozovny začal ve druhé místnosti vyplňovat sázkový tiket. Po odchodu posledního zákazníka v 11:49 hodin přistoupil k pokladnímu pultu, na který si položil igelitovou tašku a namířil na obsluhu pistoli. Ohrožená žena se za pultem otočila a utekla otevřenými zadními dveřmi z prodejny. Následně slyšela bouchnutí hlavních dveří, kterými odešel i neúspěšný pachatel. Při incidentu nedošlo ke zranění osob, ani nebylo odcizeno žádné zboží či finanční hotovost. Přesto za tento trestný čin hrozí pachateli až 10 let odnětí svobody.

POPIS:
Jednalo se o muže 175 cm vysokého, bělocha, hovořícího plynně česky. Na sobě měl černou bundu a černé kalhoty. Ústa měl zakrytá tmavou šálou, na očích dioptrické brýle s kovovou obroučkou a na rukou černé látkové rukavice. V pravé ruce držel zbraň - pistoli černé barvy.

Dle zjištěných informací se pachatel na místě činu pohyboval již zhruba 2 hodiny před spácháním loupeže a po loupeži utíkal z místa činu směrem k vlakovému nádraží na Smržovce.  

Žádáme proto o spolupráci i veřejnost, a to v souvislosti se ztotožněním osoby pachatele (viz fotografie). V případě, že dotyčného v inkriminované době někdo na místě činu nebo v jeho okolí viděl, nebo si někdo všiml případného dopravního prostředku, pohybu pachatele před a po loupeži, či dalších osob v blízkosti pachatele, aby kontaktoval Policii ČR. V pracovní době (08.00 - 15.00 hodin) je možné informace sdělit na telefonní číslo 974 474 445, k dispozici je i bezplatná tísňová linka 158.

 

por. Petr Kmínek
6. 3. 2013

vytisknout  e-mailem