Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupežník dopaden, půjde za mříže

Karvinsko - karvinští kriminalisté objasnili případy loupeží 

Loupežník dopaden, půjde za mříže

     Karvinští kriminalisté objasnili případy loupeží, ke kterým došlo v posledních dnech na území města Karviné a Bohumína. Na odhalení jednotlivých skutků a dopadení pachatele pracovali velmi intenzivně. Operativní prací zjistili, že skutky spolu souvisí a mají totožného pachatele, kterého se ve velice krátkém časovém úseku podařilo vytipovat a následně i dopadnout.

     Vše začalo 15. prosince brzy ráno. Jednadvacetiletý muž z Karviné nejdříve vykopl vchodové dveře domu na ulici Fryštátské v Karviné a poté vstoupil do prostor tamní herny. Přítomné servírce přikázal, aby si sedla ke stolu a o nic se nepokoušela pod pohrůžkou pobodání. Následně z prostor barového pultu odcizil číšnický flek s hotovostí. Tímto způsobil škodu ve výši bezmála 7 300 korun.

     Krátce na to procházel na ulici Ostravská v Karviné okolo čerpací stanice, přičemž zde rozbil skleněnou výplň plastových dveří.

     Den poté, pár minut před polednem, vešel do zastavárny na ulici Dr. E. Beneše v Bohumíně a domáhal se v ní zlatých šperků pod pohrůžkou újmy na životě a zdraví. Na výzvu majitelky zastavárny, aby provozovnu opustil, zareagoval tak, že rozbil sklo prodejního pultu a z tohoto odcizil tři plata se zlatými šperky v hodnotě bezmála 104 000 korun. Se svým lupem vyšel před zastavárnu, tam se však majitelce podařilo pachateli plata se šperky vzít. Muž poté z místa ihned utekl. Způsobená škoda tedy vznikla pouze poškozením skla prodejního pultu a to ve výši 2 000 korun.

     Policejní komisař muži sdělil obvinění ze zločinu loupeže a přečinu poškození cizí věci. Za jeho skutky mu nyní hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let. Vzhledem ke skutečnosti, že má muž již nějakou kriminální minulost, komisař podal návrh na vazební stíhání. Tím pro kriminalisty práce ještě nekončí, vyšetřování nadále pokračuje a není vyloučeno, že může být rozšířeno i o další skutky.


 

Tisková zpráva ze dne 19. prosince 2014


nprap. Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem