Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupí se samopalem v ruce

Kriminalisté prověřují další loupežné přepadení v Praze. 

 
V sobotu jsme na našich stránkách informovali o loupežném přepadení, ke kterému došlo v pátek 5. 9. 2014 v jednom z bankovních domů na Praze 7. Pachatel požadoval po obsluze vydání hotovosti, ale k jeho smůle si vybral pobočku, která nedisponuje hotovostí. Z kamerových záznamů kriminalisté prvního policejního obvodu zjistili, že měl v batohu dlouhou střelnou zbraň, kterou se mu však při přepadení nepodařilo vyndat. Muž po neúspěšné loupeži z banky odešel neznámo kam.
 
Dalším prověřováním však bylo zjištěno, že stejný muž přepadl v neděli 24. 8. 2014 pobočku řetězce s erotickým zbožím v ulici Plzeňská v Praze. Po příchodu do obchodu se obsluhující prodavačky zeptal, kde jsou DVD, když mu žena místnost ukázala, vyndal dlouhou střelnou zbraň, s největší pravděpodobností samopal a se slovy „ Lehni na zem a kde máš peníze“ ji přinutil si lehnout. Po chvilce na ni ještě zavolal, aby mu otevřela pokladnu a opět si lehla na zem. Žena ze strachu o svůj život všech pokynů uposlechla. Muž si z kasy vybral hotovost, vzal ještě služební mobilní telefon a upozornil ji, že nemá koukat a nikomu dávat jeho popis. Pak z prodejny odešel i s několika tisíci.
 
Pachatel je ve věku kolem 40 let, vysoký asi 185 – 190 cm, mohutnější postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do světle modrých džínových kalhot, bundy s kapucí a světlými lemy okolo rukávů a pasu, na nohou měl pak sportovní boty v černočerveném provedení. Na zádech nesl tmavý batoh s nápisem Certina.
 
Kriminalisté proto touto cestou opětovně a velmi důrazně žádají širokou veřejnost o poskytnutí svědectví v případě, že by muže na kamerových záznamech někdo poznal. Svědectví a informace k tomuto člověku jsou pro kriminalisty v tuto chvíli klíčové. Občané mohou volat kdykoliv na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo se obrátit na kteroukoliv služebnu PČR.
 
Zároveň však apelujeme na občany, aby se tohoto muže nepokoušel nikdo sám zadržet, a to z důvodu, že je s největší pravděpodobností ozbrojen.
 
Odkaz na článek o přepadení banky: http://www.policie.cz/clanek/neuspesna-loupez-v-bance-na-praze-7.aspx
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 10. 9. 2014
Odkazy do noveho okna

Pachatel I.

Pachatel I. 

Detailní náhled

Pachatel II.

Pachatel II. 

Detailní náhled

Pachatel III.

Pachatel III. 

Detailní náhled

Pachatel IV.

Pachatel IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem