Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupil a kradl

TEPLICE - Při loupeži použil nůž; Krást asi nepřestane... 

Loupil a kradl
     Policisté dopadli 35letého zloděje, který má na svědomí spáchání dvou trestných činů. Koncem dubna s nožem v ruce přepadl muže, který ho k sobě pozval do bytu. Požadoval po něm všechnu hotovost, kterou měl doma, dostal ale jen 200 korun. To lupiči nestačilo a tak poškozenému odcizil dva mobilní telefony a platební kartu. Poté ho nutil, aby mu řekl PIN k odcizené kartě a vyhrožoval mu, že pokud mu nedá správný číselný kód, vrátí se a podřízne ho. Okradený mu ze strachu o svůj život PIN sdělil a zloděj z bytu, ve kterém muže uzamkl, odešel. Následně mu z účtu vybral přes sedm tisíc korun. Zadržený je dále podezřelý, že začátkem května ukradl z nezajištěné kanceláře v Teplicích volně položené klíče od vozidla Peugeot, zaparkované auto v hodnotě bezmála 50 tisíc korun odcizil a odjel s ním do Prahy, kde ho za pět tisíc korun prodal.
     Zloděj byl obviněn ze spáchání trestných činů loupeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže, vyšetřovatel podal návrh ke vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny ho může soudce poslat až na deset let za mříže.
Loupil a kradl.wav 
 
Krást asi nepřestane
Začátkem týdne jsme informovali o recidivistovi, kterého policisté zadrželi při krádeži hliníkových schůdků a lopat na sníh z Teplického hypermarketu. Několikrát trestanému 21letému muži je ale zjevně úplně jedno, že mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Dnes nad ránem byl opět přistižen při krádeži ve stejné prodejně. Po překonání dvoumetrového plotu odcizil ze skladových prostor stavební kolečko v hodnotě 1500 korun. Od dubna je to již osmá krádež, kterou mu policisté prokázali a dokud se nevrátí do vězení, kam rozhodně patří, bude zřejmě v okrádání jiných lidí a firem dál pokračovat.
 
Zpronevěřila desítky tisíc
     Až pět let za mřížemi může strávit 26letá žena, která se neoprávněně obohatila o desítky tisíc korun. Na základě smluv o zprostředkování prodeje losů a obstarávání služeb uzavřených s poškozenou společností zajišťovala ve své provozovně obsluhu sázkového terminálu.  Přijaté platby ve výši přibližně 140 tisíc korun ale oprávněné firmě neodvedla, místo toho si peníze ponechala. Žena byla obviněna z přečinu zpronevěry, její vyšetřování probíhá na svobodě.
Zpronevěřila desítky tisíc.wav 
 
Teplice, 22. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem