Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupil a střílel

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu vyšetřují brutální loupež. 

Ve čtvrtek okolo půl deváté ráno spáchal doposud neznámý pachatel loupež, kterou provedl velmi agresivním způsobem. Pod záminkou koupě fotoaparátů vylákal poškozeného na schůzku do ulice Podle Náhonu na Praze 10, kde ho udeřil neznámým předmětem do temene hlavy. Poté muže na zemi spoutal a vystřelil na něj z pistole. Naštěstí oloupeného touto střelbou nezranil a dal se i s odcizenými fotoaparáty a mobilním telefonem na útěk. Tímto jednáním způsobil škodu téměř dvě stě tisíc korun.
 
Policisté v tomto ohledu intenzivně pátrají po podezřelém, který je na přiloženém identikitu. Jedná se o muže přibližně ve věku okolo čtyřiceti let, vysokého přibližně 175 cm, zavalitější postavy, krátkých tmavších vlasů a snědší pleti. Oblečen byl v době loupeže do trička s krátkým rukávem žlutozelené barvy a modrých džín, na rameni měl pánskou tašku modročerné barvy a mluvil česky s jemným ostravským přízvukem.
 
V případě že muže poznáváte, v žádném případě se ho nesnažte sami zadržet. Je důvodné podezření, že může být ozbrojen a velmi nebezpečný, proto okamžitě kontaktujte linku 158.
 
Za trestný čin loupeže pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
pprap. Bc. Jan Daněk 22. 6. 2012
Odkazy do noveho okna

identikit

identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem