Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupil i kradl

TEPLICKO - Muž obviněný z loupeže skončil ve vazbě; Zloděj využil klíče ve dveřích... 

Loupil i kradl

     Ve vazební věznici skončil 25letý muž, který byl v uplynulých dnech obviněn z trestných činů loupeže a krádeže. Je podezřelý, že koncem července přepadl v Teplicích muže, kterého udeřil tyčí do hlavy a následně několikrát i do těla a požadoval po něm peníze. Poškozený mu vydal 300 korun, při napadení utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření.

     Muž je také podezřelý, že zatímco jeho 27letý komplic obviněný ze spáchání přečinu krádeže formou účastenství, hlídal, rozbil okno u zaparkovaného auta a odcizil z něj příklepovou vrtačku a bourací kladivo.

     Kriminalisté ho dále viní z toho, že v půlce října v Teplicích vytrhl poškozenému z ruky bankovky v nominální hodnotě sedm tisíc korun, právě ve chvíli, kdy si muž vytahoval klíče a peníze držel, aby mu nevypadly z kapsy.

     Koncem října pak měl zezadu přistoupit k poškozenému a z kapsy kalhot mu vytáhnout peněženku, ze které vyndal sedm set korun, se kterými se dal na útěk. Vazebně stíhanému muži hrozí v případě uznání viny až desetiletý trest odnětí svobody, jeho komplic, který mu asistoval při vykradení auta, může strávit za mřížemi maximálně dva roky.

Zloděj využil klíče ve dveřích

     Z přečinu krádeže byl obviněn 35letý muž, který je podezřelý, že koncem srpna v Teplicích využil klíče, který byl zasunutý ve dveřích zaparkované Fabie, auto ukradl a odjel s ním do Krupky. Tam ho měl schovat a sehnat zájemce, který s ním odcizené vozidlo směnil za svůj starý vůz.

     V polovině září si ukradenou Fabii v hodnotě dvacet tisíc korun našel majitel v Řetenicích. Nyní se policistům podařilo ustanovit totožnost v minulosti sedmkrát odsouzeného muže, který se k odcizení auta přiznal, v případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

Prodával marihuanu

     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 27letý muž, který je podezřelý, že v několika desítkách případů prodal minimálně dvěma lidem marihuanu. Konopí, s nímž němá jakékoli zákonné oprávnění k nakládání, prodával za částku dvě stě korun za gram, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by v krajním případě strávit až pět let za mřížemi.

12. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem