Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Loupil v kavárně

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zakuklený lupič ohrožoval pistolí ženu za barem. 

Kavárna v Seichertově ulici v Uherském Brodě byla ve středu 26. března ve 12:15 prázdná. Za barem byla akorát kavárnice. V ten moment do podniku přišel muž s černou kuklou na hlavě a pistolí v ruce. Z jeho maskovaných úst opakovaně vyšlo: „Naval prachy!“ Přitom jí přiložil krátkou černou pistoli k břichu. Přepadená žena řekla, že žádné peníze nemá. Muž ji odstrčil a začal prohledávat šuplíky za barem. V tom momentu se ženě podařilo z kavárny utéct ven na ulici, kde začala volat o pomoc. Lupič se toho zřejmě lekl, vyběhl z kavárny a začal utíkat směrem k hradbám. Na pomoc kavárnici přišla žena ze sousedního podniku, která zavolala na linku 158 a loupež oznámila.

Ke kavárně vyrazily hlídky uherskobrodských policistů, kriminalisté i psovodi a začali pátrat po pachateli v okolí, ohledávat místo činu a zajišťovat stopy. Policisté našli odhozené lupičovy tepláky a kuklu. Pachatel je zřejmě ve věku mezi 30 a 40 lety, vysoký zhruba 175 cm, střední postavy, má tmavé vlasy střižené na mikádo. Na sobě měl světlou mikinu na zip a pod ní bílé triko. Při ohledání v kavárně vyšlo najevo, že lupič si neodnesl žádné peníze ani jiné věci.

Pokud by se našli svědci, kteří by měli informace k samotné loupeži nebo k pohybu popsaného pachatele v Uherském Brodě ve středu po poledni, ať tyto poznatky oznámí na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158. Za spáchání tohoto trestného činu loupeže hrozí prozatím neznámému pachateli až desetileté vězení.

 

27. březen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem