Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupil, vydíral a vyhrožoval

MOST - Oběti vydíral s paralyzérem v ruce, soud ho poslal do vazby. 

Loupil, vydíral a vyhrožoval, šel do vazby

Vyšetřovatel na základě výsledků šetření obvinil ze zločinů loupeže, vydírání a přečinu nebezpečného vyhrožování 23letého muže z Mostu a podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby.

V autě ohrožoval paralyzérem svého vzdáleného příbuzného
První případ se stal v polovině února, kdy muž požádal nejprve svého vzdáleného příbuzného o odvoz do Chomutova. Ten mu vyhověl. Dojeli však jen za Most k vodní nádrži Matylda, kde zastavili na odstavné ploše. Obviněný tam během běžné konverzace najednou vytáhl klíč ze zapalování a odhodil ho pod sebe. Následně začal náhle podivně mluvit a požadoval peníze a přitom muži vyhrožoval. V ruce se mu objevil paralyzér, který aktivoval. Muž mu ze strachu vydal požadovaný obnos. Pak musel obviněného odvézt zpět do Mostu.

 

Cizího muže donutil, aby ho odvezl do Litvínova, celou cestu zapínal paralyzér
Ve druhé polovině března obviněný oslovil vulgárně v ranních hodinách v Mostě na ulici muže, který mířil ke svému autu. Šel za ním k vozu a řekl mu, že chce odvézt a přiložil mu ke krku paralyzér. Vyhrožoval mu poškozením vozidla, pokud ho neodveze do Litvínova. Motorista muže neznal a měl z něj obavy, proto nakonec souhlasil. Muž po něm požadoval i peníze, ty ale poškozený neměl. Po dobu jízdy měl podezřelý v ruce paralyzér, který zapínal a říkal, že ho použije, dokonce řidiči nabízel drogy, v autě byl hlučný. Když řidič kvůli dopravní situaci v Litvínově zastavil, neznámý vyběhl z vozu, chvíli venku pobíhal a křičel, následně nasedl do auta a chtěl zpátky do Mostu. Nechal se odvézt k jedné mostecké restauraci, kde vystoupil. Ke zranění poškozeného nedošlo.

 

Paralyzérem v kanceláři ohrožoval známého, ten mu z obavy o zdraví nabídl televizi
Třetí případ se měl stát 24. března. Tehdy odpoledne obviněný vstoupil na sídlišti Výsluní do kanceláře v obytném domě, kde začal přítomnému muži, kterého znal, vyhrožovat násilím i jeho rodině a v ruce měl paralyzér. Přítomný muž mu z obavy před násilím nabídl z kanceláře televizor. Obviněný mu vzal ze stolu mobil, který mu slíbil vrátit, když s ním odnese televizi do zastavárny, což poškozený nakonec učinil a mobil získal zpět. Policisté televizor v zastavárně zajistili.

Obviněný, kterému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, byl vzat o víkendu okresním soudem do vazby, kam byl následně eskortován. Kriminalisté prověřují podezření z další trestné činnosti násilného charakteru.  

 

 

Most 4. dubna 2016

nprap. Ludmila Světláková

 

 

vytisknout  e-mailem