Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lovosičan zahradníkem

LITOMĚŘICE – V bytě pěstoval konopí... 

V uplynulých dnech litoměřičtí kriminalisté sdělili obvinění 39letému muži z Lovosic, který v centru města pěstoval konopí. Od přesně nezjištěné doby nejpozději od konce roku 2014 do konce měsíce března tohoto roku vypěstoval v obytné budově pomocí zařízení k pěstování rostlin, jako jsou výbojková svítidla, ventilátory, vzduchotechnika, hnojiva, zavlažovací systém atd. více než 270 kusů rostlin konopí. Sušené části rostlin a zařízení sloužící k hydroponnímu pěstování rostlin rodu konopí bylo zajištěno a odesláno k odbornému zkoumání. Pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí obviněnému až pětileté vězení.

Taška ho navnadila
Do vozidla zaparkovaného v jedné z Lovosických ulic vnikl ve čtvrtek během poledne neznámý pachatel. Po rozbití okénka si odnesl koženkovou brašnu, která byla viditelně umístěna ve vozidle a pravděpodobně jej navnadila. Majitel vozu vyčíslil škodu na 2500 korun. Po pachateli krádeže pátrají lovosičtí policisté.

Bral jen poháry
Litoměřičtí policisté se zabývají neobvyklým případem krádeže. V uplynulých dnech vnikl za použití násilí neznámý pachatel do budovy fotbalových kabin v malé obci na Úštěcku. Prostory objektu prohledal a odcizil dosud neupřesněné množství fotbalových pohárů. Po pachateli krádeže nyní policisté pátrají.

Okraden v restauraci
Při návštěvě v jedné z litoměřických restaurací byl okraden mladý muž, který si odložil své zavazadlo a nevěnoval mu patřičnou pozornost. Této situace využil pravděpodobně neznámý lapka, který se taštičky v nestřeženém okamžiku zmocnil. Poškozený tak přišel o taštičku, ve které měl peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, nabíječku a další osobní věci v hodnotě přesahující 2 tisíce korun. Po neznámém lapkovi policisté pátrají.
 

Litoměřice, 3. 7. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem