Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lstí okradli seniora

MOST - Šli zkontroloval elektřinu, senior je pustil do bytu; Brandy musel vrátit; Muž byl vykázán z bytu. 

 Řidiče pod vlivem drog a alkoholu přistihli policisté o víkendu po půlnoci

Policisté z Mostu o víkendu na silnicích okresu přistihli šest řidičů, kteří svá vozidla řídili pod vlivem návykové látky. Jeden z nich byl pod vlivem alkoholu a přístrojem u něj bylo opakovaně naměřeno přes dvě promile v dechu. Pět řidičů mělo pozitivní test na metamfetamin a canabis. Hlídky motoristy stavěly při silničních kontrolách mezi půlnocí a 05. hodinou ranní. Třikrát byly kontroly v Mostě, jednou v Hamru, Želenicích a Liběšicích. Případy jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči byli ve věku od 36 do 41 let.


 

Dva muži okradli lstí seniora

Policie v Mostě šetří další případ krádeže, kdy obětí je senior. Minulý týden v centru města Mostu v panelovém domě u bytu 85letého muže zazvonili dva mladí muži, kteří uvedli, že jdou zkontrolovat elektřinu, protože bude zdražena. Senior neznámé pustil do svého bytu, kteří se uvnitř volně pohybovali. Objevili peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Muž krádež zjistil poté, co chtěl jít další den nakupovat a portmonku nemohl nalézt. Případem krádeže se zabývá obvodní oddělení Policie ČR v Mostě.


 

Brandy musel vrátit

Láhev řecké brandy značky Metaxa v dárkovém balení měl odcizit v jednom mosteckém supermarketu v Mostě 28letý muž z Mostu. Lup v hodnotě 479 korun zasunul pod ruku a poté z prodejny odešel vstupním prostorem. Ochranka si krádeže všimla, a i když muž z prodejny utekl, zadržela ho o pár metrů dál venku. Policie mu s ohledem na skutečnost, že v minulosti byl za krádež odsouzen a z vězení se vrátil loni, sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup, který chtěl Mostečan zpeněžit, byl vrácen zpět prodejně.


 

Peněženka přilákala zloděje

Zřejmě odložená peněženka v přední části zaparkovaného vozidla přilákala neznámého zloděje. Vůz značky Škoda stál v ulici na sídlišti Liščí vrch a lapka se do něj vloupal v noci z pátku na sobotu. Do vozu vnikl násilím a odnesl jen peněženku, ve které našel peníze, osobní doklady a platební karty. Poškozený motorista vyčíslil škodu na částku 7 tisíc korun a krádež vloupáním oznámil mostecké policii.


 

Další vykázaný muž musel z domova

Policisté mosteckého obvodního oddělení využili zákonného oprávnění a vykázali ze společného obydlí na dobu 10 dnů 42letého muže. Ten v místě bydliště v mostecké části Podžatecká měl o víkendu nadávat své ženě sprostými výrazy. Následně měl ženu několikrát udeřit a bránil jí v zavolání o pomoc. Policie, která na místo ve večerních hodinách dorazila, po vyhodnocení bezpečnostních rizik a s ohledem na minulé útoky, které šetřila v loňském roce, rozhodla o vykázání.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. ledna 2015-01-19


 

vytisknout  e-mailem