Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup již zvážit nestačili

MOST - Policie zloděje přistihla ve sběrně; Naftu kradli z pracovního stroje a další 

 Nedostavěný dům poctil návštěvou zloděj

Rodinný dům v obci Hamr navštívil zatím neznámý nenechavec. Ten viděl, že dům je neobývaný z důvodu výstavby a podrobil ho prohlídce. Po jeho odchodu z domu zmizely volně položené kabely i ty již nainstalované ve zdivu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 14 tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení Policie ČR v Hamru.


 

Za svitu měsíce kradli naftu

Policisté v Mostě odhalili dva zloděje, kteří se zmocnili cizího majetku. Dvojice Mostečanů si v lokalitě Černý vrch u obce Braňany vyhlédla pracovní stroj. Jedné letní noci se do této obce vydali mladí muži krást naftu. U odstaveného stroje se násilím vloupali do skříněk, kde je však zřejmě nic nenadchlo. Pak z palivové nádrže odcizili kolem 200 litrů motorové nafty, kterou z místa odvezli. Poškozená firma odhadla, že jí krádeží a poškozením stroje vznikla celková škoda ve výši dvaceti tisíc korun. Policejní komisař zahájil trestní stíhání a z krádeže obvinil 21letého muže. Jeho mladšího komplice obvinění též nemine.


 

Ze stolku seniorovi zmizely peníze

O peníze přišel starší muž v jednom mosteckém zařízení pro seniory. Stařeček měl své peníze uložené v šuplíku stolku. O víkendu šel na nákup. Po návratu zjistil, že mu někdo uložené peníze i osobními doklady ze stolku odcizil. Zloděj měl lehkou práci, senior si totiž dveře od pokoje neuzamkl. Krádeží muži vznikla škoda ve výši 2 500 korun. Případ přečinu krádeže šetří mostečtí policisté.


 

Garáž zela prázdnotou

Pěkně vybílenou garáž našel její majitel o víkendu v obci Litvínov. Když k objektu přišel v odpoledních hodinách, našel poškozené dveře. Prohlídkou vnitřku poškozený zjistil, že mu neznámý lapka odnesl nářadí k autu, zahradnické náčiní, kanystry i osobní automobil značky VAZ. Poškozený odhadl, že mu krádeží vznikla škoda ve výši 22 tisíc korun. Případem se zabývají litvínovští policisté.


 

Auto někdo řádně očesal

Nemilé překvapení čekalo majitele osobního vozidla tovární značky Nissan. To odstavil minulý týden u obce České Zlatníky pro poruchu. Když si druhý den pro své auto přišel, nenašel ho. Vozidlo však objevila hlídka policie pod kopcem Zlatník poblíž obce. Bylo převrácené na střechu a připomínalo spíše torzo, než automobil. Ohledáním vozu bylo poškozeným zjištěno, že z auta kdosi odcizil téměř celé vybavení – od motoru, přes pneumatiky, zámky a kliky. Majitel vozu vypočítal škodu na částku 15 tisíc korun. Případ přečinu krádeže je v šetření mostecké kriminální služby.


Lup již zvážit nestačili

Smolný den měla trojice zlodějů z Mostu, která se vydala krást železo. Autem pachatelé odjeli v odpoledních hodinách do obce Líšnice. Tam v objektu bývalého statku našli volně složené železné plechy. Čtyři kusy naložili do auta a vydali se směrem na Most a poté do sběrny surovin. Když dávali plechy na váhu, přijela na místo Policie ČR. Lup byl zajištěn a vrácen zpět původnímu majiteli. Povedená trojice skončila na policejním oddělení. Sedmadvacetiletý muž s ohledem na kriminální minulost odešel se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Zbývající dva lapky policie šetří pro přestupek proti majetku.


 

Zábava skončila krádeží

Na zloděje narazila jedna mladá žena. Ta byla se svými známými o víkendu v jednom mosteckém baru. Když šla tančit, nechala ležet svoji kabelku volně na stole. Údajně ji měla stále pod dohledem. I přesto, že si ji hlídala, při placení zjistila, že jí někdo z kabelky odcizil peněženku. V ní měla žena peníze, doklady a platební kartu. Krádeží poškozené vznikla škoda ve výši 1 300 korun. Po zloději teď pátrají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. září 2011

vytisknout  e-mailem