Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup měl v ponožce

MOSTECKO - Muž se vloupal do domu, policisté ho po chvíli vypátrali; Kolo zmizelo ze sklepa; Do prodejny se zloděj nedostal. 

Na lup časně ráno v pondělí vyrazil 39letý Mostečan. Ve starší zástavbě města Mostu v části Podžatecká měl nezjištěným způsobem vniknout do domu. Uvnitř se volně pohyboval a následně z jedné místnosti měl odcizit ze stolu za použití násilí uloženou finanční hotovost. Na místě ho zřejmě překvapili policisté, kteří si během výkonu služby všimli otevřených dveří u garáže a slyšeli podezřelý hluk, který vycházel z vnitřku domu. Na jejich výzvy však nikdo neodpovídal. U objektu  hlídka objevila otevřené okno v jedné místnosti a pojala podezření, že jím utekl zloděj. Okamžitě začala pátrat v okolí a záhy nedaleko v sousední ulici spatřila podezřelého muže. Ten měl čerstvou krvácející ránu na ruce a v ponožce měl finanční hotovost. Skončil v policejní cele. Krádeže se měl dopustit v době vyhlášeného nouzového stavu, takže může očekávat daleko přísnější trest. Peníze byly zajištěny. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 7 100 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.

Zloděj ukradl kolo, jiný se pokusil vykrást obchod
O jízdní kolo přišel tento týden obyvatel obytného domu v Litvínově. Neznámý pachatel zřejmě v noční době do domu vnikl a následně se dostal i do suterénu, kde za použití násilí odcizil z jedné sklepní kóje jízdní kolo. Lapka zanechal poškozenému hmotnou škodu ve výši 29 tisíc korun.

Počin jiného nenechavce zaznamenali policisté obvodního oddělení Most Zahradní. Včera časně ráno na sídlišti Liščí Vrch se pokusil neznámý zloděj vniknout do jedné z prodejen, což se mu nepodařilo. I tak provozovně zanechal škodu za více než 10 tisíc korun. Obě vloupání se stala v době vyhlášeného stavu nouze.  


nprap. Ludmila Světláková
Most 17. dubna 2020
 

vytisknout  e-mailem