Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup ukryl do trouby

MOST - Kamaráda okradl a zamkl ho v bytě; Za domácí násílí vykázání.  

 Z kamaráda se vyklubal zloděj, lup ukryl do trouby

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 18letému mladíkovi z Mostu. Toho přijel o víkendu navštívit stejně starý kamarád ze sousedního okresu. Povídali si, když mu náhle mladík bez svolení vytáhl z batohu notebook v hodnotě 13 000 korun a z bytu utekl. Při odchodu kamarádovi vyhrožoval násilím a následně ho v bytě zamkl. O chvíli se domů vrátil bez počítače. Okradený zavolal policii. Ta šetřením zjistila, že mladík notebook ukryl u svého známého v domě, kde bydlel. Po odchodu kamaráda se pro něj vrátil a doma ho schoval do trouby. Tam ho policisté objevili a vrátili zpět poškozenému.

 

Za hrubiánství na ženě následovalo vykázání, trestu však unikne

Na galantnost občas zřejmě zapomíná 24letý muž z Litvínova. Minulý týden v obci na Litvínovsku, kde žije se svoji družkou, měl tuto fyzicky napadnout a zároveň jí měl vyhrožovat usmrcením. Protože k fyzických útokům dochází v poslední době poměrně často, žena se obrátila o pomoc na policii. Policisté z obvodního oddělení v Hamru na základě šetření na místě, po vyhodnocení bezpečnostních rizik, kdy dochází ke stupňující se agresivitě, muže ze společného obydli vykázali na dobu deseti dnů. Poškozená nedala souhlas s vyšetřováním svého druha a policie případ odložila. Dobu vykázání však musí oba dodržet.


 

Jeden ukradl kola, druhý je rozřezal a odevzdal do sběrny

Krádež kol z kůlny objasnili hamerští policisté. Šetřením zjistili, že muž ve věku 30 let z Chomutovska v jedné obci na Litvínovsku v lednu vnikl na pozemek domu, kde se vloupal do dřevěné kůlny a z ní měl odnést dvě originál alu kola na osobní vozidlo značky Škoda v hodnotě 13 000 korun. Lup hodlal zpeněžit a kontaktoval o rok mladšího svého známého z Děčínska. Ten mu navrhl, že kola znehodnotí a kov odevzdá do sběrny surovin. Rozřezal gumy a hliníkové disky zpracoval. Pak s nimi zamířil do sběrny, kde za ně utržil pár stovek. O zisk se rozdělil. Policie staršímu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a jeho parťákovi z podílnictví, neboť věděl, že kola jsou kradená.


 

Z balkónu zmizela basa s pivem

Čtyři metry po hromosvodu pravděpodobně šplhal neznámý podnikavec. Ten v panelovém domě na sídlišti Severní měl vniknout v prvním patře na balkón. Tam objevil basu, ve které byla piva v hodnotě 400 korun. Lup zřejmě odnesl stejnou cestou. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. února 2015

vytisknout  e-mailem