Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup ukryl pod podšívku bundy

MOST - Kradl v obchodě, pod podšívkou měl tenisky, na sobě mikiny a tepláky; Protáhl se mřížemi i oknem do sklepa. 

Protáhl se zamřížovaným oknem do sušárny, vnikl i do kanceláře
Mostečtí kriminalisté objasnili dva případy krádeží, které se staly v lednu a únoru v Mostě. Krádeže má mít na svědomí 26letý muž Mostu, kterého vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Ve druhé polovině ledna měl Mostečan v nočních hodinách vniknout za užití násilí do sušárny domu, poté co se protáhl přes dvě vodorovné kovové tyče na okně. Z ní odcizil sušící se prádlo, hodily se mu trička, spodní prádlo, kalhoty, košile a vzal i kosmetiku. Poškozenému zanechal škodu ve výši téměř 10 000 korun. Koncem února měl opět v noci vniknout násilně v Mostě do kanceláře v jedné budově a z ní odnesl počítačovou techniku a další věci vše za 76 tisíc korun. Jak s věcmi naložil, policistům neuvedl. Už v minulosti byl za krádež potrestán.

 

Pod podšívkou bundy měl tenisky, v jiném obchodě ukradl nářadí, i to skryl za oděv
Na policii skončil o víkendu 32letý muž z Mostu. Byl zadržen koncem minulého týdne odpoledne jako podezřelý z krádeže v jednom mosteckém supermarketu poté, co prošel pokladnou, kde platil za limonádu. Pod bundou měl pod rozpáranou podšívkou schované tenisky a dále měl na sobě ukryté dvě mikiny a tepláky. V podvečer šel zkusit štěstí do jiného obchodu. Tam si pod bundu schoval vodovodní baterii a různé nářadí za pět tisíc korun. Ani tady neuspěl, ochranka prodejny ho odhalila, zadržela a předala policii. Celkem za odpoledne způsobil škodu za více než 8 000 korun. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

 

Lapka ukradl potřeby pro rybáře
Na ryby možná vyrazí zatím neznámý nenechavec. Ten tento týden vnikl ve starší zástavbě města Mostu do domu a poté se násilím dostal do suterénu. Překonal uzamčenou sklepní kóji a odcizil rybářské potřeby. Odnesl několik rybářských prutů, navijáky, rybářskou tašku, podběráky, hodila se mu i speciální sedačka pro rybáře a nepohrdl ani uloženými oděvy. Poškozený majitel krádež oznámil mosteckých policistům a škodu vyčíslil předběžně na částku 10 000 korun.

 

Zahrady navštívili zloději
Neznámý pachatel v jedné obci v Krušných horách vnikl tento týden na pozemek rodinného domku, odkud ze zahrady odcizil venku uložený zahradní nábytek. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 20 000 korun.

Jiný lapka kradl v obci na Mostecku. V nočních hodinách se násilím dostal na zahradu v zahradní kolonii, poté vnikl do chatky a z ní odcizil různé elektrické a ruční nářadí. Poškodil plot u zahrady i samotnou chatku. Poškozený odhadl, že mu zloděj způsobil škodu ve výši 9 000 korun.  

 


Dopravní hlídky sledovaly rychlost
Celorepubliková dopravní akce proběhla tento týden i na silnicích mosteckého regionu. Hlídky dopravní policie kontrolovaly, jak řidiči dodržují pravidla silničního provozu a zjišťovaly, zda nepřekročují stanovenou rychlost. Během dne policisté zastavili 28 motorových vozidel a zjistili 21 dopravních přestupků. Celkem třináct řidičů překročilo povolenou rychlost a vyinkasovalo pokuty ve výši 10 000 korun. Jeden řidič nebyl během jízdy připoutaný bezpečnostním pásem a další neměl k řízení řidičské oprávnění. Akce začala v ranních hodinách a skončila kolem 18. hodiny.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. dubna 2016

vytisknout  e-mailem