Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup vezl v nákupním vozíku

MOST - Před policisty se ukryl do křoví; Pokušení neodolal; Vodky našly úkryt v kapsách kalhot 

 Lup vezl v nákupním vozíku, před policisty se ukryl do křoví

Dvaatřicetiletý muž z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže. Podle policistů má na svědomí čtyři krádeže. Koncem června v Mostě na nádraží odcizil z plechové skříně s vypínači a rozvody elektrické energie tři trojfázové jističe a další součásti rozvaděče. Ty si ukryl do nákupního vozíku, kde je přikryl dekou, a jel ulicí Chomutovská, kde si ho všimli policisté. Muž se před nimi skryl do křoví, kde ho hlídka objevila. Muž má na svědomí i další krádeže. Ve druhé polovině června vnikl na oplocený pozemek rodinného domu v rekonstrukci, kde si na kárku naložil plechový rozvaděč a lešenářské trubky. Koncem května ze soukromého pozemku hodlal odcizit ocelovou lavici s navijákem, kterou začal odřezávat pilkou. Na místě ho přistihla policie. I u další krádeže byl přistižen. U domu vypáčil branku na pozemku, kde chtěl odcizit agregát. Připravil si zahradní kolečko, na které naložil kovový materiál. Poté se pokusil vniknout i do uzamčeného objektu, který slouží jako sklad. Byl vyrušen svědkem a následně zadržen policisty. Muž je stíhán na svobodě.


 

Vodky z kapes putovaly zpátky do regálu

Sedmdesátiletý muž z Mostu dostal chuť na vodku a tak se rozhodl, že si ji ukradne. Včera odpoledne přišel v centru města do supermarketu a vybral si v oddělení s alkoholem dvě lahve vodky Finlandia. Flašky si zastrčil do kapes u kalhot a následně prošel pokladnami, aniž by něco platil. Plán mu nakonec nevyšel. Při krádeži si ho všimla ochranka a ta ho ještě v nákupním centru zadržela. Vodka v hodnotě 610 korun byla zajištěna a vrácena zpět do prodeje nepoškozena. Muž nekradl poprvé, za krádež byl již potrestán. Policejní inspektor mostecké policie Mostečanovi sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Z řemeslníka se vyklubal zloděj

Nepoctivě se zachoval jeden řemeslník. Ten v Mostě prováděl rekonstrukci bytu v panelovém domě a našel tam krabičku, ve které objevil platební kartu i s PIN. Hned toho využil, neboť byl údajně ve finanční tísni. Po odchodu z bytu zamířil rovnou k bankomatu, kde se pokusil vybrat finanční hotovost, což se mu nepodařilo. Stejně dopadl i u dalších třech bankomatů. Nakonec uspěl. V Duchově a v Mostě provedl tři výběry, kde z účtu vybral celkovou částku 4 400 korun. Další výběry již neprováděl, neboť karta, která byla v době krádeže již trochu poškozená, se zlomila a muž ji prý zahodil. Policisté z Mostu, kteří 45letého zloděje odhalili, mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Lapka nekradl poprvé, za krádeže byl již několikrát trestán.


 

Pachatel odnesl starý měděný hrnec

Neznámý lapka kradl o víkendu v litvínovském domě. Zamířil do suterénu domu, kde vnikl do sklepních prostor a tam se vloupal do jedné ze sklepních kójí. Uvnitř pak hledal, co by se mu hodilo. Nevzal ani jízdní kolo, ani starou ždímačku, nezajímal se ani o zavařeniny a kompoty. Jeho zájmu neunikl uložený starý měděný hrnec. Jeho majitel si starožitnost cení na tři tisíce korun. Krádeží vloupáním se zabývají litvínovští policisté.


 

Dveře a rozvodnou skříň kdosi počmáral černým fixem

Nudu zřejmě zaháněl zatím neznámý výtečník. Ten o víkendu poškodil jednu nemovitost v Litvínově. U nového domu počmáral fixem vstupní plastové dveře bílé barvy a své umělecké dílo zvěčnil i na dvířka rozvodné skříně na domu. Majitel domu vyčíslil škodu na tisíc korun a poškození cizí věci ohlásil na obvodním oddělení Policie ČR v Litvínově.


 

Lapka byl rychlý, ukradl cizí mobil

Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 23letému muži z Litvínova. Muž si v jednom litvínovském baru při odchodu všiml na barovém pultu volně položeného mobilního telefonu. Jeho majitelka zrovna zpívala a mobil nechala bez dozoru. Lapka se mobilu zmocnil a poté restauraci okamžitě opustil. Kradl i přesto, že byl již v minulosti odsouzen pro krádež. Policisté odcizenou Nokii již nezajistili. Kde lup skončil, policie nezjistila.


 

Na diskotéce byl i zloděj

Mostečtí policisté šetří případ krádeže na jedné mostecké diskotéce. Neznámý pachatel tam okradl muže, který minulý týden nechal na barové židli svoji bundu, ve které měl v kapse peněženku s osobními doklady a platební kartou. Když si odskočil, o peněženku přišel. Poškozený vyčíslil škodu na částku 1 000 korun.


 

Nprap. Ludmila Světláková

Most 7. srpna 2012


 

 

vytisknout  e-mailem