Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lup vezli na kolečku

CHOMUTOV - Při odchodu z domu je překvapili policisté, Pozitivní test, Drahý nákup.... 

Lup vezli na kolečku
Trojici mužů ve věku 27, 28 a 37 let zadržela policejní hlídka krátce poté, kdy se vloupali do rodinného domu v obci Spořice. Dům prohledali a sebrali větší množství ručního nářadí, elektroniku, hračky, vybavení do kuchyně a další. Lup naložili do pytlů a na stavebním kolečku ho převáželi do Chomutova. Na cestě je však překvapili policisté. Majiteli vznikla celková škoda ve výši 31 tisíc korun. Muži se budou zodpovídat z krádeže a porušování domovní svobody.

Pozitivní test
Hlídka kláštereckých policistů kontrolovala v Dlouhé ulici projíždějící vozidlo Škoda Felicie. 24letý řidič byl vyzván k provedení testu na požití omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní, potvrdil zakázanou látku metamfetamin. Svoji jízdu musel muž ukončit a byl převezen na policejní oddělení k dalšímu opatření.

Drahý nákup
Druhý lednový den byla nakupovat žena z Černovic v nákupní zóně Otvice. V jednom z obchodů nevěnovala dostatečnou pozornost svojí kabelce a v nestřežený okamžik jí kdosi z tašky odcizil peněženku. Kromě peněž přišla i o osobní doklady, škodu vyčíslila na 4700 korun. Krádež vyšetřují jirkovští policisté.

Bez pozvání do bytu
45letý muž z Radonic je podezřelý z porušování domovní svobody. Vešel do domu v Chomutově, ulice Kosmonautů. Po otevření dveří majitelkou ženu odstrčil, vnikl bez souhlasu dovnitř a tam začal slovně napadat svou bývalou přítelkyni. Po nějaké době z bytu utekl, nic neodcizil ani nepoškodil.

Kradl v obchodech
Obvinění z krádeží si převzal od kriminalistů z Kadaně 21letý místní obyvatel. Od října loňského roku navštívil dva obchody a několik drogerií ve městě. Za zboží však řádně nezaplatil, ale pokladním prostorem odešel bez zaplacení. Poškozeným firmám vznikla škoda za téměř 9500 korun. Kromě kabelek a dámských svetrů většinou odnášel různou kosmetiku, krémy a šampóny. K osobě pachatel policisté následně zjistili, že za obdobné jednání stál před soudem v Chomutově již v dubnu loňského roku.

Auto bez benzínu
Policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který poškodil zaparkované vozidlo na chomutovském sídlišti Březenecká. Škodovku nechal majitel zaparkovanou na parkovišti, kdosi poškodil plastovou palivovou nádrž a z auta odčerpal benzín. Celková škoda byla vyčíslena na 4200 korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.

Okurky, ořechy i prací prášek
Neznámý zloděj vnikl do domu na sídlišti Březenecká v Chomutově. Dostal se až do suterénu, kde vnikl do sklepní kóje poškozené. Majitelka při výpovědi upřesnila, že přišla o prací prášek, minerálky, džem, okurky a ořechy. Škodu odhadla na necelých 1200 korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.

8. ledna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem