Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič byl bleskově dopaden

TEPLICE - Poškozeného prohledal a fyzicky napadl; Lhala a úvěr nesplácí...  

Lupič byl bleskově dopaden
     Ze spáchání trestného činu loupeže se bude zodpovídat 26letý muž, který přepadl mladíka v Teplicích. Ve středu večer ho oslovil s tím, jestli má peníze, když mu poškozený sdělil, že nemá, prohledal ho, poté jej fyzicky napadl a požadoval po něm, aby peníze sehnal, jinak ho zbije.
     Hned následující den policisté podezřelého muže zadrželi a následně obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení.
Lupič byl bleskově dopaden.mp3 
 
Lhala a úvěr nesplácí
     O necelých třináct tisíc korun připravila 23letá žena z Teplicka společnost poskytující spotřebitelské úvěry a půjčky. Prostřednictvím prodejce elektro zboží si zažádala o úvěr na koupi plazmového televizoru, přičemž do žádosti uvedla nepravdivé údaje týkající se jejího zaměstnání a výše příjmu. Poskytnutou půjčku navíc vůbec nesplácí, čímž se dopustila přečinu úvěrového podvodu, za který jí hrozí až dvouleté vězení.
Lhala a úvěr nesplácí.mp3 
 
Využil klíče ve dveřích
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proseticích dopustil krádeže. V nočních hodinách vnikl nezajištěnými vraty na dvůr domu, poté vešel do chodby, kde našel v zámku dveří klíč. Toho využil, odemkl si a z místnosti odcizil motorovou pilu a dámské horské kolo. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákon stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradený dům
     Až dva roky vězení hrozí zatím neznámému pachateli, který se v Trnovanech vloupal do neobydleného domu. Po násilném překonání dveří vnikl do nemovitosti, kterou prohledal a následně odcizil čtyři jízdní kola, elektrickou sekačku, dvoukolák a další věci v hodnotě téměř 20 tisíc korun. Stihl se také vloupat do přístavků na zahradě domu, kde už nenašel nic cenného. Policisté případ prošetřují pro podezření z přečinu krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Zmizely holicí strojky
     Několik beden s elektrickými holicími strojky odcizil neznámý zloděj v Teplicích. Po překonání plomby vnikl do nákladového prostoru vozidla, ze kterého si odnesl přes dvacítku strojků. Škoda zatím nebyla poškozenou společností vyčíslena, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.
 
 
Teplice, 15. 8. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem