Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič byl brutální

MOST - Kopl jediného hosta a pak udeřil i barmanku a další informace 

Mostečtí kriminalisté se obrací na veřejnost při pátrání po neznámém lupiči. Ten v pátek 12. března kolem 17 hodiny v mostecké herně Starclub v bývalém nákupním středisku Jalta v Topolové ulici napadl jediného hosta, kterého u stolu kopl do obličeje. Poté rychle přešel za barový pult, kde udeřil pěstí do obličeje barmanku. Následně z barového šuplíku odcizil finanční hotovost a z místa rychle zmizel. Lupič v herně před tím seděl jako host, choval se slušně a nijak nepřipomínal agresivního pachatele. Působil slušným dojmem. Několikrát hernu opustil, zřejmě vyčkával, až poslední host hernu opustí. Toho se však nedočkal a nakonec na něj agresivně zaútočil. Napadený muž utrpěl zranění v obličeji, se kterým byl rychlou záchrannou službou převezen do nemocnice. Žena utrpěla drobné poranění v obličeji.
K popisu lupiče lze uvést:
Muž ve věku kolem 25 let byl vysoký asi 175-180 cm, štíhlé postavy. Na hlavě měl černou kšiltovku s krátkým kšiltem, oblečen byl do černé zimní bundy. Na obou rukávech a na zadní části bundy byly vyobrazeny tři blíže nezjištěné státní vlajky. Na sobě měl modré rifle. Pachatel hovořil plynně česky.
Jakékoliv informace k osobě lupiče mohou občané zavolat mostecké policii na telefon 974 438 101 nebo na linku 158.  

Šla si pro věci, její druh však zapomněl na slušné vychování
Z přečinu porušování domovní svobody obvinila mostecká policie 38letého muže a 18letou ženu. Ti měli v jednom obytném domě v mostecké části Pod Šibeníkem vniknout do cizího bytu. V odpolední době obviněný po několika kopancích vykopl vstupní dveře do bytu a poté vnikli oba,  i přes nesouhlas majitele dovnitř bytu, kde krátce setrvali. Tam se hádali s majitelem a ještě než odešli, tak obviněný muž vzal ze stolku televizi a hodil jí o zem. Poté z bytu odešli. V bytě kam přišli, nebyli poprvé. Žena v něm totiž předtím bydlela a nereagovala na výzvy majitele, aby si vyzvedla své věci. Když tam konečně dorazila, své věci tam již neměla. To zřejmě obviněného rozlítilo. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Hmotná škoda poškozenému údajně nevznikla.

V dechu měl alkohol
Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo mosteckou policií sděleno ve zkráceném přípravném řízení 54letému muži z Litvínovska. Ten byl policejní hlídkou přistižen při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, kdy mu bylo opakovaně naměřeno přes jedno promile alkoholu v dechu. Na výzvu policie se muž podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Další jízdu mu policisté zakázali.

V šatně byla škodná
Mezi sportovce zavítal zloděj. Ten v jednom sportovním zařízení v Mostě úřadoval v tamní šatně mužů. Ze dvou skříněk, kam vnikl násilím, lapka odcizil finanční hotovost a osobní doklady. Poškozeným návštěvníkům neznámý pachatel zanechal škodu ve výši osmi tisíc korun. Případ krádeže nyní prošetřují mostečtí policisté.
Do cizí skřínky se také podíval jiný zloděj. Ten v jedné mostecké firmě odemkl skřínku bez použití násilí a z ní si přisvojil mobilní telefon a přehrávač. Poškozenému zaměstnanci, který včera v podvečer krádež svých věcí zjistil, způsobil poberta škodu ve výši čtyř tisíc korun.

V domě řádil zloděj
Rodinný domek v jedné obci na Mostecku navštívil nezvaný vetřelec. Ten tento týden přelezl u soukromého pozemku dvoumetrová vrata. Uvnitř domu pak našel finanční hotovost, kterou odcizil. K tomu přibral kameru a osobní doklady. K vloupání došlo v pondělí v dopoledních hodinách. Případem krádeže vloupání se nyní zabývají obrničtí policisté. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 87 tisíc korun.

Cyklista byl na kole nejistý
Cyklista ve věku 36 let ohrožoval svoji jízdou účastníky silničního provozu. Jel na jízdním kole po ulici Rudolická v Mostě. Policisté hlídkové služby ho s ohledem na charakter své jízdy zastavili a zkontrolovali. Poté zjistili, že muž je zřejmě pod vlivem alkoholu a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní. Muž se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most, 30. března 2010
 

vytisknout  e-mailem